ROSKILDE (Dagsavisen): Om det ikke er frokost i sengen for 130.000, er det i hvert fall formiddagsmat for 1.500 foran Roskilde-festivalens ikoniske Orange scene, hvor The Weeknd startet ballet onsdag og Foo Fighters skal i ilden i kveld som festivalens toppnavn.
Men maten på Roskilde er en reise verdt, en 90 prosent økologisk reise ikke bare i danske råvarer og kokekunst på høyt nivå, men også i alt magen kan begjære av dagen derpå-vennlig mat fra alle verdenshjørner.
[ Følg Dagsavisen Nye Takter på Facebook! ]
Lokale produsenter og noen av Danmarks mest innovative småskalaprodusenter byr på alt fra sjømat til vegetarretter i toppklassen, og så populær er mattilbudet på Roskilde blitt, at det daglig arrangeres såkalte «food walks» som tar deg innom de viktigste stedene for smaksprøver og foredrag.
Årets arrangement med å servere formiddagsmat foran den Orange Scenen er det siste tilskuddet i det som er blitt en egen festival i festivalen.
Les også: Den gode festival-viben