Nye takter

Forlenger sommeren

De nye sangene til Mark Olson og Ingunn Ringvold maner fram følelsen av klassisk kammerpop.

Dagsavisen anmelder

5

Mark Olson

«Spokeswoman of The Bright Sun»

Glitterhouse

Mark Olson er lykkelig fristilt fra The Jayhawks, lykkelig sammen med sin kone Ingunn Ringvold. Riktignok er det bare Olsons navn som står på plateomslaget, det er mulig han er en merkevare, men dette er det andre albumet der de har laget sangene sammen. De har også lagt seg til noen harmonier som hever slike sanger til nye høyder.

Det nye albumet er spilt inn i myteomspunne omgivelser i Joshua Tree i California, ofte utendørs på en gammel båndopptaker, før innspillingene ble forskjønnet med både mellotron og ekte strykere i studio. Men hele tida med stemmer og gitarer i sentrum.

En anmeldelse i magasinet No Depression, selve fagbladet for americana, nevner Love og The Left Banke som referanser for musikken. Dette er å legge lista uanstendig høyt for de to, men de skjemmer seg ikke ut. Låter som «Seminole Valley Tea Sipper Society» og «Death Valley Soda Pop Cool Down Dream» har dessuten mer felles med britisk psykedelia fra 60-tallet. Der eier vi knapt motforestillinger.

Det er en varm og vennlig sommerlig tone i sangene, som gjør dette til en høytidsstund så lenge plata varer. Igjen kan vi være glade for at stadig flere lager album som bare så vidt bikker halvtimen, og gir seg mens leken fortsatt er veldig god.

Spiller i Oslo Konserthus 8. februar og på Cementen i Stavanger 16. februar.