Nye takter

Fedre med kontroll

Young Fathers med smektende ballader og rufsete rock på «White men Are Black Men Too».

Dagsavisen anmelder

5

HIP HOP

Young Fathers

«White men Are Black Men Too»

Big Dada

Young Fathers låter litt som Lou Reed og «Walk On The Wild Side» i «Sirens» og gruppen gjør igjen en hybrid av pop, rock og hip hop. Musikken går gjennom en mengde filtre og blir dermed skitten og endrer også avstanden til lytteren – du må liksom grave deg litt fram i lydbildet.

Young Fathers har base i Glasgow og vant den gjeve Mercury-prisen i fjor for albumet "Dead" - også den platen både rocka og skurrete. Dette er moderne hip hop der en hel del andre elementer trekkes inn. Hip hopen deres inneholder så mye mer enn beats og rap. De lager sanger mer enn låter og synger av full hals med den stemmen de har. Mye av skylda for denne utviklingen må tilskrives Kanye West og Kid Cudi der de mer enn gjerne synger surt i refrengene – hør bare på «Nest» for eksempel.

Young Fathers er mer et rockeband enn en hip hop-gruppe på spor som «Shame» og «John Doe», mens de lener seg mot pop i før nevnte «Sirens». Vi får altså noe som kan minne om smektende ballader og rufsete rock om hverandre, eller fine låter og sur sang om du vil. og akkurat den øvelsen behersker Young Fathers glimrende.