Nye takter

Blir bare bedre

Grasiøst fra CC Cowboys på «Til det blir dag».

Dagsavisen anmelder

5

ROCK

CC Cowboys

«Til det blir dag»

Warner

CC Cowboys er ett av disse bandene som bare er blitt bedre og bedre, sånn i det stille. Dette er deres tiende studioalbum, fire år etter det forrige.

Med to av norsk rocks virkelige hedersmenn på bass og gitar – Per Vestaby og Jørn Christensen – har frontfigur Magnus Grønneberg den best tenkelige backing til sangene sine. Han har utviklet seg som låtskriver, selv om han fortsatt klamrer seg litt for mye til enderim. På denne plata liker jeg særlig godt blikket hans fra gatenivå på «Blitt meg fortalt» – «de som går gatelangs, som tigger om brød og vann (..) hva gir meg fred/som gir dem fred og verdighet»?

Både her og på plata for øvrig låter CC Cowboys grasiøst, bandet gir sangene både luft og tyngde. De spiller konsekvent lite, og med noen fine detaljer her og der fra gjestemusikere på blåsere, kor m.m. Grønneberg skriver om å være post-middelaldrende, og prøver ikke å late som han er noe annet enn han er. «Jeg liker Beatles og Dylan, Led Zeppelin og Stones, og jeg tror det vil vare livet ut», synger han, og hos andre ville dette fort blitt gamlis-mumling, men Grønneberg får det til å låte fint.

Spiller på OverOslo 19. juni