Nye takter

Bare vakkert

Man blir fort fornøyd, men det er også lett forglemmelig.

Dagsavisen anmelder

4

POP

Diana Krall

«Wallflower»

Universal

Mens Bob Dylan synger standardlåtene Diana Krall har lekt seg med i mange år, kommer hun med et album som er oppkalt etter Dylans egen «Wallflower». Som hun synger sammen med mange andre gamle popsvisker. Albumet føyer seg inn i en lang rekke plater der jazzsangere tolker mer eller mindre moderne slagere, stille, sakte og bare konkurrerer om å få det til å være vakrest mulig.

Diana Krall har en stemme som egner seg godt til følsomhet. Hun synger «California Dreaming» slik at vi hører at sangen egentlig er kald og ensom, ikke en glad sommerlåt sånn som radiostasjoner liker å tro. Samspillet mellom kontrabass og rytmeboks er i beste fall interessant, men Krall kommer aldri til å havne på den gale siden av det smakfulle. Noen av valgene hennes er veldig opplagte, sanger som er kjente med Eagles, Carpenters og Elton John. Andre er mer overraskende, av 10CC, Crowded House og Gilbert O’Sullivan. Sistnevntes «Alone Again (Naturally)» kommer som duett med Michael Bublé.

Her er også en helt fin, helt ny sang av Paul McCartney, «If I Take You Home Tonight». En utvidet utgave av albumet har en livlig duett med Georgie Fame i hans 50 år gamle hit «Yeh Yeh». Man blir fort fornøyd av dette, men det er også lett forglemmelig etterpå.