Nye takter

AC/DC med full kontroll

En konsert med AC/DC er Angus Young på hissig gitar, kanoner, fyrverkeri, og uendelig mange låter som handler om å rocke.

5

KONSERT

AC/DC

Valle Hovin, 17. juli 2015

Publikum: ca. 40.000 (utsolgt)

AC/DC besitter alle triks og klisjeer i boka. Det er også derfor de behersker stadionformatet så godt.  Det er låtene og ikke nødvendigvis fokka i bandet som  selger ut konsertene til bandet som feirer 40 år som plateartister.  Det er ikke mange band som består av originalbesetningen, ei heller AC/DC, men de har unngått kritikken for eksempel Metallica eller Kiss har fått for å reise rundt med et band som ikke er helt «ekte».

Rockerne må klare seg uten både trommis Phil Rudd, som av alle ting er dømt for trusler og i denne sammenheng den mer tradisjonelle rockeøvelsen besittelse av stoff. Han må sone åtte måneder hjemme, mens Malcolm Young har måttet gi seg på grunn av demens. Lydmessig har dette ikke gått så voldsomt ut over bandet og det låt stramt og fyldig kvelden igjennom.

Følg oss på Twitter og Facebook!

På Valle Hovin var det en overvekt av fans som nok kom til rundt «Thunderstruck», altså de som er omtrent 40 i dag. Den skapte i hvert fall enorm stemning. Men så gjorde også så mange andre av klassikerne. Det er få om noen band som kan skilte med festlåter som «Highway To Hell», «TNT», «Shook Me All Night Long», «Back In Black» og, ja dere skjønner – de har mange av dem. De har en rad som i det hele tatt utgjør en ganske så imponerende katalog.

LES OGSÅ: Highway To Drammenshallen

LES OGSÅ: Rock som medisin

La gå, de er gamle og Angus Young ser ut som han har levd i hvert fall to liv. Men like fullt så svingte det på Valle Hovin. Det er ikke lenger enn fem år siden AC/DC gjeste Valle Hovin sist, da med en forsinket konsert og styrtregn. Denne gangen gikk alt på skinner, sånn bortsett fra en litt vimsete Brian Johnson på vokal. AC/DC leverte det de skulle og publikum jublet på de rette stedene. En rockekonsert med AC/DC har elementer som «må» med. Men det aller viktigste er en Angus Young med stålkontroll. Det fikk vi i tillegg til alt det andre som hører med og da var alle fornøyde etter nesten to timer i Oslo med et band som viste at alder ikke er noen hindring for å rocke hardt.

DETTE SPILTE DE:

Rock Or Bust

Shoot to Thrill

Hell Ain't a Bad Place to Be

Back in Black

Play Ball

Dirty Deeds Done Dirt Cheap

Thunderstruck

High Voltage

Rock 'n' Roll Train

Hells Bells

Baptism by Fire

You Shook Me All Night Long

Sin City

Shot Down in Flames

Have a Drink on Me

T.N.T.

Whole Lotta Rosie

Let There Be Rock

Ekstranummer:

Highway to Hell

For Those About to Rock (We Salute You)

Mer fra Dagsavisen