Kultur

Minnekonsert i Manchester startet med ett minutts stillhet

Alle som skulle inn på konserten, måtte gjennom omfattende sikkerhetskontroller.

Av NTB og Espen H. Rusdal

Førstemann ut på scenen, Marcus Mumford fra Mumford & Sons, avsluttet stillheten med ordene «la oss ikke være redde».

Take That og Robbie Williams startet deretter konserten.

– Jeg bøyer meg for dere, for til tross for alt som har skjedd her, verken lukter eller føler eller hører eller ser jeg noe hat, sa Pharrell Williams før han dro i gang superhiten «Happy».

– Han en fin kveld!

Det var en tydelig rørt Ariana Grande som inntok scenen første gang etter en introduksjon fra manager Scooter Braun. Hun gikk på scenen iført en hvit genser med teksten «One Love Manchester».

– Han en fin kveld! One Love, Manchester, jeg elsker dere, sa Grande fra scenen.

Grande bidro sammen med mange av de andre artistene i konserten, som for eksempel Black Eyed Peas, der Grande steppet innfor Fergie. Og ikke minst sammen med kjæresten Mac Miller. Da det så ble tid for Crowded Houses «Don't Dream it's Over», i en duett mellom Miley Cyrus og Ariana Grande, var det allsang som bare briter kan det.

Deretter intok Katy Perry scenen.

– Kjærlighet vinner over hat hver gang, sa Perry før hun oppfordret alle til å røre den ved siden av seg og startet opp «Part of Me».

Justin Bieber kom så på scenen med kassegitar.

– Er det ikke bedre å bekjempe hat med kjærlighet, sa han før han spilte «Love Yourself».

Les også: Ariana Grande besøkte bombeofre i Manchester

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Coldplay

Coldplay kom så på scenen og fikk strupene i gang igjen med en versjon av Oasis' «Don't Look Back in Anger», sammen med Ariana Grande. Neste de så spilte var «Fix You» før de satte i gang med «Viva La Vida» i det skumringen var godt i gang og arenaen badet i konfetti. De avsluttet så med «Something Just Like This».

Deretter ble det annonsert en overraskelse og Liam Gallagher entret scenen. Han framførte «Rock *n' Roll Star» og så «Wall of Glass», mens stjerner som Miley Cyruds og will.i.am fulgte med fra siden. Chris Martin ble med på gitar og de satte i gang med Oasis-klassikeren «Live Forever», og igjen sang publikum med av full hals.

Deretter ble det «One Last Time» med Ariane Grande og venner som Katy Perry, Pharrell, Miley Cyrus og Black Eyed Peas på scenen. Men det var ikke helt slutt. Ariane Grande framførte Somewhere «Over the Rainbow» i en neddempet versjon alene på scenen, mens tårene rant hos publikum.

50.000

Ariana Grande, som holdt konserten i Manchester i mai da terrorangrepet i byen fant sted,opptrer sammen med en lang rekke verdenskjente artister som blant annet Coldplay, Justin Bieber, Miley Cyrus, Pharrell Williams, Usher, Niall Horan (fra One Direction) og Kate Perry.

Konserten finner sted på cricketbanen Old Trafford, og det er ventet 50.000 mennesker inn på området. Konserten sendes direkte i en rekke land, i Norge på NRK3.

Les også: Ariana Grande: – Jeg er knust

Allerede tidlig på søndag ettermiddag hadde folk stilt seg i kø utenfor området der støttekonserten holdes. Ifølge BBC har politiet slått «en jernring» rundt området. Ekstra politistyrker er innkalt fra andre deler av landet, og det er væpnet politi ved alle veikryss ved området og ved alle inngangsporter.

Alle som skulle inn på konserten, måtte gjennom omfattende sikkerhetskontroller, og ingen fikk lov å ha med seg store bager, ryggsekker eller lignende.

Mer fra Dagsavisen