Kultur

«Maigret» kommer på NRK

Krimserien «Maigret» med Rowan Atkinson i hovedrollen var vårens overraskelse på TV. Nå har NRK sikret seg den britiske TV-hiten.

Komikeren mest kjent som Mr Bean de siste tiårene har hovedrollen som den franske detektiven Jules Maigret i ITVs nyinnspilte versjon av George Simonens kriminalromaner. De to episodene i nye «Maigret» har vært en seerhit på britisk fjernsyn i våres, hvilket øker sjansen for at det blir flere sesonger av krimserien.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Håper på en ny «Poirot»-suksess

NRK har ennå ikke fastsatt sendetid for nyinnkjøpet «Maigret», som en internasjonal TV-bransje håper skal bli en ny «Poirot»-suksess etter at den belgiske detektiven la hatten på hylla i fjor.

Les også: Hun skriver ny Poirot-bok

NRK har også mer krim å by på i år, i form av nye sesonger «Happy Valley», «Vera» og «Hinterland».

Les også: Unge inspektør Morse står stadig stødigere på egne bein

Mye tysk TV-drama på NRK

Allmennkringkasteren har samtidig investert i 40 timer rykende ferskt tysk TV-drama, blant dem miniserien «NSU» som har skapt debatt i Tyskland de siste ukene. Serien handler om nynazistene NSUs drap på folk med innvandrerbakgrunn i Tyskland på 2000-tallet. «Babylon Berlin» er ett krimdrama i 16 episoder, lagt til Berlin på 1920-tallet. Storsatsingen er basert på en tysk krimserie, og kommer på NRK tidligst til neste år. «The Same Sky» er «Der Untergang»-regissøren Oliver Hirschbiegels nye prosjekt, en serie lagt til 1970-tallets delte Berlin, hvor en Stasi-agent forfører en kvinne i vest. Sofia Helin fra «Broen» har en rolle i serien. NRK har også kjøpt inn «Maximillian und Marie de Bourgogne», tysk periodedrama i «Tudor»-stil.

Les også: Lager «nordic TV-noir» om Eirik Jensen-saken

Mer fra Dagsavisen