Kultur

Komiker Jim Jefferies til Norge

«Jeg står bak alt jeg sier, men jeg mener det ikke alltid... bare nesten».

Den australske komikeren Jim Jefferies (40) tar turen til Norge i januar neste år da blir det besøk i Oslo og Trondheim. Mannen har braksuksess og mange her hjemme kjenner komikeren fra TV-showet The Jim Jefferies Show som går på Comedy Central hver søndag.

Showet fikk blant annet stor oppmerksomhet da Brad Pitt stilte som meteorolog og meldte om global warming. Han fikk fyken et par episoder senere fordi mr Jefferies «følte han ikke ledet værmeldingen på en effektiv måte», som en viss annen oransje verrdensleder kunne sagt det.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Provoserer

Som komiker har han klart å hisse på seg veldig mange med sin stil der han snakker om narkotika, våpen, politikk, voldtekt og samfunnet som sådan gjennom sine egne anekdoter, helt uten filter.

Det store gjennombruddet kom i 2009 med den kritikerroste HBO-spesialen «I Swear to God». Han ble et stort navn i USA med showet «BARE», og så «Freedumb» der amerikanere og særlig Trump får gjennomgå.

Hjemme i Australia satte han sinnene i kok når han gjorde stand up av voldtekt, og visse amerikanere la han for hat når han fulgte opp med «gun control». I ettertid har han innrømmet at han fant på en del av tallene om våpenkontroll.

«Jeg står bak alt jeg sier, men jeg mener det ikke alltid... bare nesten», har Jim Jefferies selv sagt.

Les også: Trevor Noah langer ut mot Donald Trump og Sylvi Listhaug

Les også: Ler av Trump

Reno

Nå nylig har han oppfordret Nord Korea til, om de må sende en rakett mot USA, å sende den til Reno. Byen erklærte så 9. september for «Anti Jim Jefferies Day».

– Han har gått fra å være kontroversiell nykommer til å bli en stjerne på skjermen så vel som på scenen. Turneen han er ute med nå har fått kritikere over hele USA til å trille sekseren på terningen. Det er stor stas at han endelig tar den med til Europa, sier Henrik Schie  hos arrangøren A Comic Soul.

Billetter er i salg fra fredag 29. september klokken 10.00. Det blir forestilling i Oslo Spektrum 5. januar og i Trondheim 12. januar.

Mer fra Dagsavisen