Kultur

Klar for en vår uten «Farmen»

«Robinson-ekspedisjonen», nytt norsk TV-drama og en horde med kjendisprofiler skal sørge for å holde seerne på TV 2 den kommende vårsesongen.

Etter nyttår skal TV 2 følge opp et 2014 med vekst og gode seertall, resultatet blant annet av suksessene med OL i våres og høstens «Farmen». I går presenterte kanalen TV-underholdningen som skal få seerne til å velge dem foran NRK, TVNorge og Netflix også i de kommende «Farmen»-frie månedene.

 

- Mye nytt

Oversikten viser at TV 2 har satset på flere nyskapninger, frontet av nye folk hentet inn for sesongen. En av dem er komiker Einar Tørnquist, sist sett på VGTV, som skal lede et nytt panelshow i selskap med Sigrid Bonde Tusvik og Morten Ramm. Realityfans med «Farmen»-abstinens skal få sin dose intriger i form av «Robinsonsekspedisjonen», som TV 2 kjøpte av TV3 tidligere i år. Serien har skiftet kanal etter 15 år, men skal fortsatt by på programleder Christer Falck i selskap med 16 deltakere på en øde øy.

- Vi har et spenstig vårskjema der vi i tillegg til noen av suksessene våre denne gangen satser på mye nytt, sier programdirektør Jarle Nakken i TV 2.

Flere av nyhetene er konsepter TV 2 har utviklet sammen med norske produksjonsselskaper.

 

Idrettskjendiser

De siste årene har idrettskjendiser i konkurranse vært en norsk TV-suksess, og TV 2 satser videre i sjangeren. I «Dropped - heltenes kamp» skal to grupper kjente sportsfolk slippes på ukjent sted i villmarka uten mat og hjelpemidler, og komme seg først til mål. Etter suksessen med komedien «Meglerne» skifter TV 2s alt mulig-underholder Truls Svendsen spor igjen, for å gå på ski over Grønland med Cecilie Skog i «Tjukken og Lillemor». TV 2 satser også videre på norsk drama med serien «Frikjent», som allerede har vakt internasjonal interesse. I «Mitt dansecrew» skal åtte kjendiser lage oppvisninger med hvert sin dansegruppe. «Alt er lov» skal by på teatersport/pute-TV, mens Solveig Kloppen lar gjestene lage mat i 24 utgaver av «En kveld med Kloppen». Det skal kåres grillmester og hagemester på TV 2 til våren, mens «Matkontrollen» tar et kritisk blikk på matvarebransjen. Det blir også mer «The Voice», «Fjorden Cowboys», «Vårt lille land» og «Hver gang vi møtes».

Mer fra Dagsavisen