Kultur

John Cleese på Norgesturné

Komikeren gjør flere show i Norge.

Briten John Cleese er en slik komiker som kan dra klassisk repertoar ganske enkelt fordi han har formet så mange av dagens komikere i årtier. Monty Python er alene nok til å ha fått skylda for en hel generasjon komikere, men han har gjort mye mer. «Fawlty Towers» for eksempel.

Flere stopp

Neste år skal John Cleese på turné i Norge med showet «Last Time To See Me Before I Die» Det tar han til Oslo og Folketeateret 4. mai neste år, før ferden går videre til Stavanger Konserthus 5. mai.

Arrangøren opplyser mandag at showet i Oslo 4. Mai allerede er utsolgt via et forsalg og at det vil bli et ekstrashow i Oslo 2. Mai

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

10. mai er det Trondheim som får besøk, før Kristiansand (12. mai) og Bergen (14. mai) runder av Norgesbesøket.

Les også: Trevor Noah langer ut mot Donald Trump og Sylvi Listhaug

– Når John Cleese kommer til Norge neste år er det nesten et tiår siden sist han gjorde stand-up her i landet. Vi hadde håpet å få han til Norge da han turnerte rundt oss i fjor, men det gikk ikke. Derfor er vi ekstra gira på at han nå kommer allikevel. Forrige Europa turné solgte ut på et blunk og høstet strålende kritikker, nå får også norske fans av Cleese og Monty Python endelig sjansen til å se han en siste gang, sier Henrik Richter Schie hos arrangør A Comic Soul.

Billettene legges ut for salg onsdag.

Mer fra Dagsavisen