Kultur

Hyller Cohen i Oslo

24 artister, fra Aurora til Alf Cranner, går sammen om å synge sangene til Leonard Cohen i Oslo Spektrum i april.

Bilde 1 av 3

Leonard Cohen døde 7. november i år, like etter utgivelsen av «You Want It Darker», som norske anmeldere nå har kåret til årets 3. beste album. 25. april neste år vil 24 norske artister synge sangene hans på en stor minnekonsert i Oslo Spektrum. Initiativtaker er igjen Christer Falck, som arrangerte en lignende konsert for Prince på Sentrum Scene i november.

Les også: So long, Leonard

Cohen på norsk

De som foreløpig har sagt de skal være med er Anneli Drecker, Erlend Ropstad, Finn Kalvik, Henning Kvitnes, Lars Lillo-Stenberg, Luke Elliot, Paal Flaata, Pedro Carmona-Alvarez, Frode Grytten, Trond Andreassen, Åse Kleveland, Aurora og Alf Cranner. Sistnevnte skal åpne konserten med sin versjon av «Suzanne».

Konferansier blir Håvard Rem, som oversatte Cohens tekster til suksessalbumet «Hadde månen en søster» i 1993. To av artistene herfra blir med på en Cohen-på-norsk-avdeling i konserten, Claudia Scott og Kirsten Bråten Berg, og Christer Falck håper å få med enda noen av disse.

– Folk har vært lette å spørre. Av de 26 jeg spurte har 24 sagt ja, sier Falck. Han kommer med en ny pulje artister senere, som han mener ikke står tilbake for de han presenterer nå.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Glad i coverlåter

– Jeg er glad i å hylle folk. Jeg føler det er en naturlig ting å gjøre. Og så er jeg også glad i coverlåter. Jeg liker å høre artister tolke andre, sier Christer Falck. I fjor arrangerte han også hyllester til de høyst levende norske artistene Michael Krohn og Bendik Hofseth.

– Nå har det dødd nok folk. Tre av mine sju største favoritter ble borte i år. Jeg tenkte på å lage en konsert for Bowie i vår, men så døde Prince, og så fokuserte jeg på ham. Jeg syntes den kvelden ble ekstremt vellykket, så da Leonard Cohen døde ei uke etterpå ville jeg lage en sånn konsert for ham også, forteller Christer Falck.

Gambler ikke

Billettsalget til Cohen-hyllesten starter i dag. Til Prince-kvelden ble det solgt 1.750 billetter uten at de medvirkende var annonsert. Denne gangen finner Falck det nødvendig å fortelle hvem som skal være med på forhånd.

– Prince-konserten skulle være en fest for dem som kom, med masse overraskelser. Folk stoler kanskje på meg når det gjelder Prince, men jeg gambler ikke på å gjøre det samme trikset igjen. Det er vanskeligere i Oslo Spektrum, sier Christer Falck.

Prince-konserten ble offisielt åpnet av Erna Solberg. Falck leker med tanken på en tilsvarende start på Cohen-kvelden, men synes ikke det strengt tatt nødvendig.

Les også: Leonard Cohen: Sjarmør, poet og musiker

Bowie også

En egen minnekveld for David Bowie på Rockefeller 8. januar er allerede annonsert, arrangert av en annen lokal hyllest-ekspert, Jon Erik Høgvold. En utvidet utgave av en konsert som fant sted på Mono i vår. Her står over 20 navn på programmet for å synge Bowies sanger. Åse Kleveland og Lars Lillo-Stenberg er med her også, sammen med bl.a. Michael Krohn, Espen Beranek Holm, Sandra Kolstad, Anders Baasmo Christiansen, Signe Marie Rustad, Frode Alnæs, Anita Skorgan og Wholy Martin.

Mer fra Dagsavisen