Kultur

Hval ble best i Norden

Jenny vant: «Blood Bitch» ble kåret til beste nordiske album under Bylarm.

Bilde 1 av 2

Dermed ble prestisjetunge Nordic Music Prize vunnet av en norsk artist for andre år på rad. Nordic Music Prize er en fellesnordisk musikkpris opprettet av Bylarm, som deles ut årlig til beste nordiske album. En nordisk jury velger ut tilsammen 12 nominerte fra de fem nordiske landene (se under). Prisen er sjangeroverskridende, og årets nominerte inkluderer både rock, jazz, elektronika, soul, metal, og filmmusikk. Vinneren kåres av en internasjonal jury bestående av musikkjournalister og bransjeaktører.

«Vinneralbumet var et svært sterkt verk - oppslukende, stemningsfullt, utfordrende, tankevekkende. Artisten er uendelig oppfinnsom, og et strålende eksempel på hvordan den skandinaviske undergrunnen kan markere seg musikalsk og få gjennomslagskraft», heter det i juryens begrunnelse.

Les også: Sjarmen med larmen

«Blood Bitch»

«Blood Bitch» er produsert av Jenny Hval og Lasse Marhaug, og det er Hval som spiller og synger alle instrumenter. «Hval på sitt mest tilgjengelige», skrev Dagsavisen i sin anmeldelse.

Prisen er på 30.000 kroner, og ble delt ut av kronprins Haakon Magnus under en tilstelning på Bylarm i går ettermiddag.

Les hele anmeldelsen her: Blod til lyst

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Spellemann

Prisen ble innstiftet i 2010, og Jenny Hval var nominert også i 2013 for albumet «Innocense Is Kinky». Fjorårets vinner var norske Band of Gold med sitt selvtitulerte album.

«Blood Bitch» var også nominert til Spellemann i tre kategorier: Årets album, beste tekstforfatter og indie.

Mer fra Dagsavisen