Nyheter

Hans peruianske far var barndomshelten til Wayra Taqui

Wayra Taqui Lars Fotland Rosas er 22 år gammel, og satser for fullt på musikk. Han slapp i går sin første EP på Spotify og Soundcloud. Den heter «Smaksprøver». Til høsten flytter han til Oslo med jevnaldrede som både er samarbeidspartnere og venner.

Av: Eigil Kloster Osmundsen

– Sangen «Introduksjonen» ble det laget musikkvideo av. Hva med de andre låtene på EP-en?

– I første omgang kommer det musikkvideo til sangen «Reflexvest». Den handler om å føle seg kul når du går utendørs med gjengen din.

– Hva er favorittsporet ditt på «Smaksprøver»?

– Sangen «Sukker og salt» er den jeg liker best. Den handler om at det kanskje går litt treigt i starten, men at en etter hvert når målene sine. Favorittsetningen min på EP-en er denne: «Mann for min hatt, denne mannen går med frakk, ser ut som en million bucks, men er blakk». Det innebærer at en bruker penger når en har det, og er en del av «Introduksjonen».

– Har det blitt mange avspillinger på Spotify og Soundcloud til nå?

– Jeg har ikke fått så mange avspillinger ennå, den kom tross alt ut i går. Jeg har imidlertid fått over 1000 visninger på musikkvideoen til «Introduksjonen» på Youtube, hvor den ble publisert på fredag.

– Du er med i en gruppe som kalles Wavy Collection. Hvem er med her, og hva er artistnavnene deres?

– Mitt artistnavn er enkelt og greit
Wayra Taqui. Ulrik kaller seg for Pink Fade, Daniel går under navnet Rover, Sturlas artistnavn er Lings Laced og Nicolas Gillibert er bedre kjent som Le Bro Bro. Ulrik Andresen er manageren vår, og vi samarbeider også med John Derek Bishop, også kjent som Bettula.

– Hvordan feiret du bursdagen din i går?

– Jeg åpnet enkelt og greit en flaske Bollinger, som er favorittchampagnen min. Det ble ellers en feiring med måte, ettersom jeg skal jobbe under VG-lista i dag. Jeg skal dessverre ikke opptre, men den tid kommer nok.

– Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Norskboken på Gosen ungdomskole. Det var her jeg fikk mitt første innblikk i dikt, og jeg ble glad i å skrive. Jeg er mest glad i dikteren Rumi. Han var både dikter og jurist.

– Hva gjør deg lykkelig?

– Jeg blir lykkelig av musikk, både når det kommer til lytting og produksjon av egen musikk.

– Hvem var din barndomshelt?

– Det var uten tvil faren min, som døde da jeg var 14. Han kom helt fra Peru til Norge for å selge egenproduserte smykker, og møtte etter hvert moren min.

– Hva misliker du mest ved deg selv?

– At jeg ikke har spilt nok trommer de siste månedene.

– Hva gjør du når du skeier ut?

– Alt.

– Hva er du villig til å gå i
demonstrasjonstog mot?

– Menneskerettigheter. Jeg hadde lett gått i demonstrasjonstog mot Soldiers of Odin. Snuten får jo allerede betalt for å holde orden.

– Er det noe du angrer på?

– Ingenting. Gjort er gjort.

– Hvem ville du helst stått fast
i heisen med?

– Jimi Hendrix. Jeg har mange spørsmål på lager om musikken, samt hva som drev ham utfor kanten på stupet. Han ble aldri 30 år gammel.

Mer fra Dagsavisen