Kultur

Grammy-nominasjon til Uranienborg

Uranienborg Vokalensemble er Grammy-nominert for beste korframføring for albumet "Himmelrand"

- Er dette sant? Dette er jo helt vanvittig, sier korets dirigent Elisabeth Holte, den som får selve nominasjonen, da Dagsavisen overbrakte nyheten tirsdag ettermiddag. Grammy er verdens største musikkpris, og deles ut i 84 kategorier 12. februar, med mange av verdens største artister på scenen.
 - Kjære vene. Og så for ei salmeplate, sier en overrasket Elisabeth Holte. På «Himmelrand» presenteres både eldre salmer fra salmeboka som kom i 2013, og tre nykomponerte arrangementer av de norske komponistene Marianne Reidarsdatter Eriksen, Ola Gjeilo og Ørjan Matre.
I klassen for beste korframføringr konkurrerer Uranienborg Vokalensemble med en annen utgivelse med norsk tilknytning, «Glagolitic Mass», som er spilt inn med Bergens Filharmoniske orkester, Bergen Katedralkor, Choir Of Collegium Musicum & Edvard Grieg-koret, med nominasjoner til dirigenten Edward Gardner og korleder Håkon Matti Skrede.
I klassen for beste kammermusikk er albumet «Reflections» med Øyvind Gimse, Geir Inge Lotsberg & Trondheimsolistene ført opp. For den samme plata er også produsent og tekniker Morten Lindberg nominert for «best engineered classical album», og beste surround-lyd. I sistnevnte klasse har Lindberg også fått med Maja S.K. Ratkjes  "And Sing ..."
Grammy-nominasjonene ble kunngjort tirsdag morgen, amerikansk tid. Den store kampen i år står mellom Beyonce og Adele. Begge nominert i tre hovedkategorier, åres sang, årets plate og årets album, henholdsvis «Hello» mot «Formation», «25» mot «Lemonade». Beyonce fikk ni nominasjoner til sammen. Danske Lukas Graham er også nominert i de to første kategoriene for sin «7 Years». Her er også en nominasjon for «I Took A Pill In Ibiza» med Mike Posner, som ble remikset av det norske teamet Seeb, men de er ikke spesifikt nominert selv. Derimot er Magnus August Høiberg, bedre kjent som Cashmere Cat, nominert til årets r&b-låt for å vært med på å skrive "Luv" med Tory Lanez. I klassens "beste sang til visuelt media" er Stargate-teamet Mikkel S. Eriksen og Tor Erik Hermansen nominert sammen med Sia Furler for "Try Everything", som Shakira synger i "Zootopia".

Mer fra Dagsavisen