Kultur

George Michael er død

Den britiske popstjernen George Michael er død, 53 år gammel.

AV MODE STEINKJER

– Det er med stor sorg at vi kan bekrefte at vår elskede sønn, bror og venn, George, sovnet stille inn i sitt hjem i julen, opplyser en talsperson for den tidligere Wham-vokalisten i en pressemelding, melder NTB.

Britisk politi opplyser til BBC at en ambulanse rykket ut til en eiendom i Goring i Oxfordshire klokka 13.42 søndag. Det skal ifølge politiet ikke være noe mistenkelig ved dødsfallet.

– Familien ber om at deres privatliv blir respektert i denne vanskelige og følelsesladde perioden, heter det i pressemeldingen.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Wham!

George Michaels egentlige navn var Georgios Kyriacos Panayiotou, og han ble først kjent gjennom bandet Wham, som han startet sammen med Andrew Ridgeley og som ble blant 1980-tallets største popsensasjoner. Senere gjorde han suksess som soloartist, og til sammen har han solgt over 100 millioner plater verden over. Store hits som George Michael vil bli husket for er «Last Christmas», «Wake Me Up Befor You Go-Go», «Club Tropicana» og "Freedom".

Duoen gikk etter hvert hver sin vei, og George Michael oppnådde ny suksess som soloartist. Debutalbumet «Faith» er solgt i over 20 millioner eksemplarer. Tidligere denne måneden ble det kjent at produsenten og låtskriveren Naugthy Boy jobbet sammen med Michael på et nytt album.

Les også: Idol med orkester

Ble innlagt i 2011

I 2011 måtte Michael avlyse en rekke konserter da han ble innlagt på et sykehus i Wien med lungebetennelse. Etter å ha blitt utskrevet holdt han et emosjonelt pressemøte utenfor boligen sin i London hvor han sa det hadde vært «nære på» at han ikke overlevde. Gjennom sin 35 år lange musikkariere har Michael deltatt i flere veldedighetsprosjekter, og sang blant annet på Band Aids singel «Do they know it's Christmas» i 1984. Han var også beskytter for Elton Johns aids-stiftelse, melder NTB.

Møtte Michael

Nylig ble det kjent at George Michael jobber med en dokumentarfilm om livet han levde på 199-tallet. Filmen skulle bli et supplement til den åpenhjertige dokumentaren "A Different Story" som kom i 2005. I den forbindelse møtte Dagsavisen George Michael i Berlin, hvor han åpent fortalte om homofili, depresjoner og hvordan han ville trekke seg tilbake fra offentligheten.

-– Jeg er ikke spesielt god til å være kjendis og det er heller ikke spesielt sunt for helsen min. Jeg jobber hardt 24 timer i døgnet for å opprettholde et bilde av meg selv og det stresset ønsker jeg ikke å utsette meg for lenger, kunne han fortelle i intervjuet med Dagsavisen.

Les også: En superstjerne takker av

Mer fra Dagsavisen