Film

Bro!

Filmen fokuserer på en folkegruppe som ville ha vært de bøllete skurkene i en normal college- komedie fra åttitallet.

5

Komedie

«Everybody Wants Some!!»

Manus & regi: Richard Linklater

USA – 2015

Richard Linklater er litt av en mester når det gjelder å lage tilbakelente filmer som tilsynelatende ikke handler om noen verdens ting, men allikevel favner så mye livskunnskap. «Everybody Wants Some!!» kan ses både som en fortsettelse av Linklaters ambisiøse tolvårsprosjekt «Boyhood» (2014) og som en oppfølger til hans gjennombruddsfilm «Dazed and Confused» (1993).

Filmen begynner omtrent der «Boyhood» sluttet; med en ny hovedperson som starter på college, og et tidshopp tilbake til september 1980. Miljøet og stemningen er uforandret fra «Dazed and Confused»; men der den filmen tok for seg outsidere, dophoder og utskudd, fokuserer «Everybody Wants Some!!» på en folkegruppe som ville ha vært de bøllete skurkene i en normal college-komedie fra åttitallet. De selvtilfredse sportsskallene; alfahannene som er drevet av testosteron, konkurranseinstinkt og følelsen av å herske på toppen av skolehierarkiet.

Jake (Blake Jenner) tropper opp foran collegehuset han skal tilbringe de neste årene, med en eske full av LP-plater og et baseballstipend. Her skal Jake bo sammen med sine nye lagkompiser i «Southeast Texas Cherokees», en gjeng som ved første øyekast virker veldig ensporede og endimensjonale.

Det er lett å se for seg flere av disse alfahannene noen år frem i tid, mens de drikker tett på en forsoffen bar og skryter bittert av sin storhetstid som baseballspiller under studietiden. Voksenlivet kan bli en brutal oppvåkning, men akkurat nå har de det som plommer i egg. Dette er deres flyktige tid til å skinne, før de brenner ut og blir morgendagens tapere.

Mer fra Dagsavisen