Kultur

Endelig takker Dylan for Nobelprisen

Tildelingen av Nobelprisen i litteratur gjorde Bob Dylan «målløs».

Bob Dylan har endelig akseptert nobelprisen i litteratur. Nyheten om tildelingen gjorde ham «målløs», sa artisten på telefon til Svenska Akademien tidligere i uken.

Den eksentriske artisten, som ikke har kommentert prisen før nå, sier i et intervju med The Daily Telegraph at han «absolutt» vil være til stede på nobelseremonien – «hvis det overhodet lar seg gjøre».

– Om jeg aksepterer prisen? Selvsagt, sa Bob Dylan i en telefonsamtale med Svenska Akademien tirsdag. Akademien, som deler ut den prestisjetunge prisen, har tidligere sagt at de ikke har fått tak i Dylan, men etter at hovedpersonen selv gikk ut offentlig, har også «De Aderton» lettet litt på sløret.

– Nyheten om nobelprisen har gjort meg målløs. Jeg setter pris på den ære dere har vist meg, sa Dylan på telefon til Akademi-medlem Sara Danius.

Den britiske avisen publiserte et langt intervju med Dylan fredag kveld, og skriver at han virker glad og fornøyd med tildelingen.

– Det er vanskelig å tro. Hvem i all verden kunne drømme om det, sier han, og føyer til at det var «fantastisk, utrolig» da han fikk beskjeden.

Litteraturprisvinnerens taushet om tildelingen har vekket stor oppsikt og mange reaksjoner. Svenska Akademien tok til og med høyde for at 75-åringen ikke ville komme til Stockholm for å motta prisen. Men nå har de altså vært i kontakt med ham. (NTB)

Mer fra Dagsavisen