Kultur

Countryartisten Liv Marit Wedvik er død

Countryartisten Liv Marit Wedvik hylles av venner og artister etter at hun ble funnet død i Risør. Hun ble 45 år gammel.

Av Johan Falnes

Det var like etter klokka 9 lørdag nødetatene fikk melding om at en kvinne lå i vannet ved Moen camping i Risør.

VG meldte senere lørdag at det var den folkekjære countryartisten og TV-personligheten Liv Marit Wedvik fra Skien som var funnet død. Politiet bekrefter dette overfor NTB.

Da dødsfallet ble kjent, strømmet kondolansene inn fra venner, artister og fans. Hundrevis av mennesker la igjen en hilsen på Wedviks side på Facebook.

– Hun var en livsglad jente, alltid positiv, det var galskap på en positiv måte. Hun var klar for utfordringer, likte å kjenne at hun levde, og hun bød alltid på seg selv, sier Geir Tangen, som var en venn av Wedvik, til avisa Varden.

Dødsfallet etterforskes

Det var en forbipasserende fant Wedvik i vannet, opplyser politiet.

– Saken etterforskes på vanlig måte med kriminaltekniske undersøkelser på åstedet. Det er rutine når folk blir funnet omkommet alene, sier operasjonsleder Ingrid Mæhre i Agder politidistrikt til NTB.

– Per nå er det ingenting som gjør at vi har mistanke om at det kan ha skjedd noe straffbart, tilføyer hun.

Politiet ventet med å offentliggjøre identiteten til den omkomne til de pårørende var varslet.

– De pårørende ber innstendig om at mediene lar dem få være i fred i sorgen, sier Mæhre til NTB.

Wedvik var på pinsetur på campingplassen da hun falt i vannet. Hun ble forsøkt gjenopplivet da hun ble funnet. Det er foreløpig ikke kjent hvordan hun havnet i vannet, eller hvor lenge hun lå der før hun ble funnet.

– Hun ble erklært død på stedet. Vi vet ikke omstendighetene rundt hendelsen ennå, sa operasjonsleder Martin Ugland i Agder politidistrikt til NTB tidligere lørdag.

Med i kommende TV-show

Liv Marit Wedvik skulle etter planen være med i et kommende fjernsynsshow på TV 2, melder VG.

– Jeg kan bekrefte at Liv Marit i fjor høst var med på et opptak til et halvtimes program som har vært tenkt sendt på TV 2 over sommeren, sier assisterende kommunikasjonssjef i TV 2, Bjarne Laastad, til VG.

– Det som har skjedd i dag, er utrolig trist. Tankene våre går til familien, som vi selvsagt etter hvert vil rådføre oss med i forhold til hva vi gjør med programmet, sier Laastad.

Debuterte i 2003

Liv Marit Wedvik debuterte med albumet «Then He Kissed Me» i 2003. Hennes siste utgivelse var «Solid Ground» fra 2010.

Wedvik er også kjent fra fjernsyn som programleder for realityserien Ville Vesten på TV3 i 2006 og som deltaker i Skal vi danse på TV 2 i 2007 og 71 grader nord på TVNorge i 2010.

I tillegg har hun i perioder arbeidet som tannlegeassistent hjemme i Skien, skriver VG.

Wedvik var gift med telemarkingen Kjetil Bergan. Hun etterlater seg dessuten to døtre fra et tidligere forhold. (NTB)

Mer fra Dagsavisen