Kultur

CBS: Tom Petty (66) er død

Den amerikanske rockeartisten Tom Petty er død, melder CBS News. – En av de mest betydningsfulle amerikanske rockeartistene de siste 40 årene, sier Dagsavisens musikkjournalist Geir Rakvaag.

CBS News opplyser at de har fått dødsfallet bekreftet, men opplysningen ble senere mandag avkreftet av politiet i Los Angeles.

66 år gamle Petty ble søndag kveld funnet bevisstløs med hjertestans i sitt hjem i Malibu i California og ble i all hast sendt til UCLA Santa Monica Hospital, meldte TMZ kort tid i forveien.

– Kilder opplyste til oss klokken 10.30 lokal tid mandag morgen at en sykehusprest ble tilkalt til Toms rom. Vi er blitt fortalt at familien har gitt ordre om at gjenopplivingsforsøk ikke skal foretas. Sangeren kommer neppe til å overleve det neste døgnet, men han klamrer seg fortsatt til livet. En melding om at Los Angeles-politiet har bekreftet sangerens død er ikke korrekt, skriver det velinformerte kjendisnettstedet TMZ.

Les også: Den amerikanske mannen

– Tom Petty var en av de mest betydningsfulle amerikanske rockeartistene de siste 40 årene, selv om det har vært mindre aktivitet i det siste, sier Geir Rakvaag, musikkjournalist og anmelder i Dagsavisen.

Petty innkasserte opp gjennom karrieren tre Grammy-priser og ble innlemmet i Rock and Roll Hall of Fame i 2002.

– Det er 40 år siden Petty slo gjennom med sitt første album Tom Petty and the Heartbereakers og singelen "American Girl" som viste at han var en ny og spennende stemme i amerikansk rock. Og han tok det til et nytt nivå på slutten av 90 tallet med låter som "Free Falling", sier Rakvaag.

Hadde flyskrekk

Rakvaag trekker også fram at Petty var med i gruppa Traveling Wilburys, en supergruppe ellers bestående av George Harrison, Jeff Lynne, Roy Orbison, og Bob Dylan.

– Gjennom gruppa fikk han et enda større publikum. Han hadde flyskrekk og var derfor sjelden å se i Europa, men holdt en veldig fin konsert på Norwegian Wood 2012, avslutter Rakvaag.

Les også: En hjerteknuser vender tilbake

Mer fra Dagsavisen