Bøker

Krimtrippel

Geir Rakvaag med sine favoritter for året.

Håkan Nesser

«Levende og døde i Windsford»

Romanene til Håkan Nesser er ofte best når de kriminelle elementene kommer litt i bakgrunnen. Her har en frustrert TV-kjendis etterlatt sin ektemann hjelpeløs i en gammel bunker i Polen, og gjemt seg bort i en hytte i heiene sørøst i England. Med god tid til å tenke over både livet og døden. Stemningsfull tåke, mye regn, og mennesker som er så gåtefulle at hunden igjen er menneskets beste venn.

Leif GW Persson

«Den sanne historien om Pinocchios nese»

Evert Bäckström er en lat, korrupt, drikkfeldig, kvinnefiendtlig og generelt fordomsfull kriminalkommissær, som ved hjelp av heldige tilfeldigheter har nådd høyt til topps i systemet. En av de mest usympatiske krimheltene vi vet om, men samtidig en av de mest uimotståelige. Leif GW Persson blander inn både det svenske kongehuset og Winston Churchill i romanen, og når Vladimir Putin til slutt kobles til kriminalkommissær Bäckström er narrespillet komplett.

Jo Nesbø

«Sønnen»

Bare et halvt år etter forrige farvel med Harry Hole var Jo Nesbø tilbake med en ny bok. En handling med forgreninger som store matematiske formler, med mange ukjente i ligningen, men uten å bli uoversiktlig eller overdrevet søkt i sine fantasifulle utlegninger. Det kommer til å handle om narkotika, menneskehandel og økonomisk kriminalitet, som alt går opp i en høyere enhet av organisert ondskap.

Mer fra Dagsavisen