Kultur

Talltull fra Ap

Frp hjelper om lag 10.000 flere til å bli værende i arbeidslivet.

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Selv etter at Frps finanspolitiske talsmann, Ketil Solvik-Olsen, og undertegnede ved flere anledninger har forklart sammenhengen i Frps budsjettpolitikk, fortsetter Ap-representantene Trettebergstuen og Marthinsen og spre bløffer om Frps politikk. I Dagsavisen (18/12) skriver de to: «Skal Frps trygdekutt kunne gjennomføres uten at det skal gå ut over noen, må 24.000 av de nye uføretilfellene forbli friske og føre i 2013.» Dette er talltull fra Ap. I svar på spørsmål 586 fra Frp til statsbudsjettet 2013, skriver finansministeren: «Utbetalingene per person som mottar en uførepensjonsytelse i 2013 er anslått til om lag 192.300 kr på årsbasis». Med 24.000 færre uføretrygdede ville innsparingen blitt i overkant av 4,6 mrd. kr. Det kan være at Ap-kvinnene ikke har lært å regne, men mest av alt tror jeg dette er en bevisst måte for å spre usannheter om Frp. Vårt budsjettforslag bygger på en ambisjon om at antall nye tilfeller må reduseres til 2008-nivå. Frp hjelper om lag 10.000 flere til å bli værende i arbeidslivet.

Sannheten er at Frp i sitt alternative budsjett for 2013 fremmer en rekke kraftfulle tiltak som vi vet virker. Frp har foreslått økt satsing på pasientbehandling og rehabilitering i norsk helsevesen, 7.300 flere tiltaksplasser til folk med redusert arbeidsevne og, ikke minst, ny fleksibel lønnstilskuddsordning. De vet utmerket godt at Frps offensive tiltak ville kostet over 4 milliarder kr.

Det er derfor oppsiktsvekkende at Frp skal bli kritisert av nettopp Ap for at vi deler visjonen til tidligere arbeidsminister Bjarne H. Hanssen: «flere i arbeid - færre på trygd». Vi tror faktisk det er mulig. Vi endrer ikke på nivåene i ytelsene. Frp ønsker å legge til rette for at folk skal kunne få bruke sine evner og anlegg i arbeidslivet til gagn for seg selv og for samfunnet. I gamle dager forsto Ap at alt henger sammen med alt. Nå later Ap som om Frp legger til grunn mirakler og magi. Det blir useriøst.

Mer fra: Kultur