Kultur

Allo.. er det internasjonale samfunnet der..?

Jeg håper Afrika-ekspertene i Norge kan fortelle oss litt om siste nytt fra Elfenbenskysten...Siden det er svært vanskelig å få tak i det internasjonale samfunnet siden Ouattara ble tatt i ed som president til tross for dokumentert valgfusk.

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Vitner fra Elfenbenskysten forteller at Ouattaras rebeller fortsetter å trakassere befolkningen i Elfenbenskysten snart to måneder etter at Ouattara ble tvunget fram til makten.

Côte d'Ivoire Bandama, region sør, Forbrytelser og grusomheter i massevis!

Metodisk drap på sivile av Ouattaras rebeller

7. juni 2011 Notre Voie –

Tross appellen til Alassane Ouattara, hans bevæpnede støttespillere fortsetter å begå, i den sørlige delen av landet Bandama, forbrytelser og andre overgrep på befolkningen som anklages for å være tilhengere av Laurent Gbagbo.

N'cho Anthony, rektor av den katolske skolen i departementet Gbagbam i Fresco var bundet Tirsdag 30. april 2011 av pro-Ouattara soldater sammen med sin lillebror Piere Kacou Assalé. De to mennene ble brutalt slått i gårdsplassen til sub-prefekturet. Neste dag, onsdag morgen, var det landsbysjefen for Yakassé nær Gbagbam sin tur til å gjennomgå forferdelig tortur av FRCI (republikanske styrker i Côte d'Ivoire altså Ouattaras rebeller).

I Lakota, drepte eks-opprørerne iskaldt Didi Dadié Richard og Hermann Toti Okomian Kobéhononlilié i landsbyen deres, mens de snakket stille med familien på kvelden rundt et leirbål. Akaffou Koffi Jean medard, Dago Koffi og Gbazalé Ayéméné Paulin, ble også drept i Gogobro (sub-prefekturet til Hire).

I Gazolilié i nærheten av Lakota, så Zamati Amagou hans ben og armer brukket. Da vi forlot regionen sent sist helg, kjempet den unge mannen fortsatt for livet.Vitner forteller at fire personer ble skutt i Gragba-Dagolilié (i Lakota) foran sine foreldre.
De tillitsvalgte for FPI (Front Populaire Ivoirien, gbagbos politisk parti) blir tiltalt, husene brennes eller vandaliseres.
Denne situasjonen tvinger lokalbefolkningen Godié-Dida, særlig de ansvarlige for FPI partiet til president Laurent Gbagbo til å søke tilflukt i busken og andre steder. Hjemmene til alle tillitsvalgte og andre elitemedlem av FPI i regionen er brent eller vandalisert. Selv graven til den avdøde Boga Doudou i Neko (sub-prefekturet Niambézaria) ble rammet av raseriet til Ouattaras soldater.


Det påskuddet som ligger til grunn for å jakte ned disse menneskene er at de gjemmer våpen for å hevne sin leder."Vi har ingen våpen fordi vår parti, FPI, er ikke et voldelig parti". La oss være i fred slik at vi kan gjennomføre våre politiske aktiviteter. Vår filosofi, den eneste som Laurent Gbagbo lærte oss er å komme til makten gjennom et demokratisk valg. Ouattaras soldater finner ingen våpen, men de fortsetter å trakassere oss. Dette gjør at våre militanter ikke kan møtes for å organisere partiet, forteller enkelte generalsekretærer i regionen kontaktet per telefon. De forteller at intensjonen til Ouattaras soldater er å nøytralisere opposisjonen.

En korrespondanse fra
Dago Ozzidi

Kilde: http://ivoirebusiness.net/?q=node/4050

Mer fra: Kultur