Kultur

«Jubileum med storslagen u.holdning. Masse folk i fint vær»

SMS fra Kjellrun Vada (63) i Frognerparken til mann og barn i Verdal:

– Jeg liker Morten i a-ha det gjør jeg. Jeg har musikk av ham hjemme i Verdal sa en forventningsfull Kjellrun Vada (63) til Dagsavisen i går ettermiddag.

Sammen med søsteren Jorunn Skara (75) og minst 40.000 andre hadde de tatt oppstilling foran scenen der Oslo-Filharmonien ventet på Sissel.

– Sissel er verdt å vente på og det er mulig Ravi også er det ler Kjellrun og ser opp fra mobilen sin et øyeblikk. Hun er på besøk i Oslo og har akkurat sendt en tekstmelding med stemningsrapport hjem til mann og barn i Verdal.

«Jubileum med storslagen u.holdning. Masse folk i fint vær» ligger i sendt-boksen.

Familiefest

Hydro feiret 100 år og inviterte til folkefest. Og alle inviterte kom: I nydelig sensommervær strømmet det stadig på med barnefamilier tenåringer og pensjonister. Og de som ikke hadde tatt med matpakker ble tatt godt hånd om i parken.

– Jeg har med førtito tusen pølser som jeg skal selge ut før klokka to i natt sa pølseselger Nikolai idet han slengte en ny pakke på grillen.

38 semitrailere har levert utstyr den siste uken det er servert 3.800 måltider med 160 servitører backstage og under festen i går var det 600 personer som jobbet for at folkefesten skulle bli vellykket.

– Dette er en fantastisk familiefest skrøt Vigdis Martinussen (30) og Michael Robertsen (30) i gresset foran Oslo-Filharmonien.

Begge syns det er flott at Hydro har fått tillatelse av kommunen til å holde bursdagsfeiring i parken.

– Vi skal være her en times tid nå men får vi barnevakt for Isabel kommer vi tilbake og får med oss a-ha sier Vigdis før hun må slå ned parasollen på barnevogna til Isabel. Den stenger litt for utsikten for nå kommer Sissel.

Storslagent

Og for første gang i Norden fikk 40.000 på bursdagsfest anledning til å høre konsertversjonen av musikken til Ringenes Herre-filmene. Og i midten blant Oslo-Filharmonien Oslo Bach-kor Ensemble 96 og Sølvguttene satt Sissel Kyrkjebø og var – ganske sikkert – rørt. Det var hun i alle fall da hun sang i den samme forestillingen ved Akropolis i Hellas for noen uker siden.

På storskjerm får konsertpublikummet være med gjennom fortellingen om Ringenes Herre atter en gang. Og på fremste rad sitter justisminister Odd Einar Dørum Ringenes Herre-organisator Kristoffer Gressli og 100 andre Frodo-frelste i kostymene de har gledet seg til å bruke i nok et selskap. Når musikken «The white tree» flyter utover parken reiser Dørum/Bilbo og Gressli/Aragorn seg nesten ekstatisk og jubler for Gondor. Og når regnet plutselig pøser ned er slaget ved Pelennorslettene vunnet.

Da var det bare å vente på Ravi Morten Harket og kanskje opp mot 100.000 bursdagsgjester til Hydros og hele Oslos folkefest.

Mer fra Dagsavisen