Annonse

Mumlende sanger

Daniel Owen bruker mye tid på sang og musikk. Og går fortsatt på skolen.

Annonse
Navn i nyhetene

 

Hvem: Daniel Owen (17)

Hva: Artist og danser.

Hvorfor: Er ute med musikk, «Devils & Angels» i disse dager.

Du vant jo «Norske talenter» i 2011. Hva er morsomst: Dans eller lage musikk? Det lar seg jo kombinere.

– Jeg vil nok egentlig si begge deler. Det er et veldig vanskelig spørsmål. Jeg har ofte blitt spurt om hva jeg hadde valgt om jeg bare kunne gjøre en av tingene, om jeg måtte velge mellom sang og dans. Den siste tida har jeg drevet en del med musikk og det har på en måte vært nytt og spennende. Jeg har nok opplevd det som morsommere den siste tida.

Hva er målet ditt? Verdensherredømme? Størst i Norge? Byen? Gata?

– Jeg vil vel si at drømmen er å kunne leve av musikken og opptre i hele verden. Jeg vil inspirere store og små i alle aldre. Det er dette jeg vil leve av og er alt jeg kan drømme om å holde på med.

Så, størst i verden?

– Jo større publikum, jo bedre.

Har du noen forbilder?

– Jeg ble veldig inspirert av Michael Jackson til å starte med dans. Men jeg liker også veldig godt Justin Timberlake, Jason Derulo og Usher. Jeg hører mye på litt klassisk R & B. Det er veldig mye på grunn av dansen. Mye av dansekulturen kommer derfra.

Du går fortsatt på skolen. Sliter du med fraværsregelen?

– Fraværsregelen er jeg ikke veldig fornøyd med. Det tror jeg ingen på videregående synes. Spesielt dem som driver med sang og dans og blir mye borte på grunn av opptredener. Siden jeg går på danselinja møter jeg forståelse på skolen. Jeg har veldig hyggelige lærere som er veldig snille med oss. Støtten deres betyr mye.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Jeg leste veldig mye før. Da jeg var liten så leste jeg en bok om livet til Michael Jackson, «Moonwalk», skrevet av han selv. Han forteller om oppveksten og livet. Det er den boken som har betydd mest for meg.

Hva gjør deg lykkelig?

– Familie og fans. Jeg har ikke alltid hatt så mye tid til å være ute med venner. Jeg har alltid måttet prioritere sang og dans, men jeg håper jo så klart jeg har fått noe ut av det, så jeg krysser fingrene for det. Jeg skulle gjerne hatt tid til venner og sånn.

Hvem var din barndomshelt?

– Michael Jackson. Det var han som fikk meg til å starte med dette. Det var han som inspirerte meg mest.

Hva misliker du mest ved deg selv?

– Jeg tror nok at man misliker mye med seg selv. Men jeg kan mumle litt innimellom.

En sanger som mumler?

– He, he. Ja, jeg mumler litt.

Hva gjør du når du skeier ut?

– Da er jeg egentlig mest med familien og bruker tid på dem. Det er mye hard jobbing på skolen, så når jeg har tid tilbringer jeg tid med dem. De er der alltid for meg og støtter meg. Jeg kan ikke takke dem nok for det.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog for, eller mot?

– Fraværsgrensa.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Selena Gomez, det er kjendiscrushet mitt. Jeg har møtt eksen hennes, Justin Bieber. Jeg oppfattet han som litt sliten, kald og utrivelig.

Annonse