Uavgjort for Strømsgodset

(Sarpsborg 08 - Strømsgodset 0-0). Strømsgodset har skaffet seg en solid luke til lagene i nedrykksstriden.

Av Stian Grythaugen

Kampen i Østfold ble aldri noen spesielt underholdende affære. Sarpsborg slet med å skape sjanser mot et Strømsgodset-lag som ga bort lite rom og hadde god kontroll defensivt. Hjemmelaget framsto uvanlig tamt.

Poengdelingen betyr at Sarpsborg er fem poeng bak ligaleder Rosenborg når to tredeler av årets sesong er unnagjort. Strømsgodset er på sin side nummer ni og har skaffet seg en solid luke til lagene i nedrykksstriden.

Sjansefattig

I en svært sjansefattig og til dels kjedelig førsteomgang hadde Sarpsborg ballen klart mest, men tabelltoeren hadde store problemer med å slå hull på et kompakt Godset-forsvar.

Nærmest scoring var hjemmelaget da Godset-midtstopper Jakob Glesnes traff en lagkamerat med et klareringsforsøk. Ballen spratt til alt hell for gjestene inn i favnen til Godset-keeper Espen Bugge Pettersen.

Sarpsborg-keeper Anders Kristiansen var også nær ved å forære gjestene en sjanse etter å ha slurvet foran eget mål, men ryddet opp selv før Marcus Pedersen rakk å utnytte feilen.

Sarpsborg forsøkte å sette trykk på gjestene fra Drammen etter pause, men det var litt overraskende Godset som tok tak i kampen.

Trener på tribunen

Gjestene kom også til den første virkelig store sjansen. Sju minutter ut var spilt da Sarpsborg-keeper Kristiansen måtte gi retur på et godt innlegg fra Lars Vilsvik. Marcus Pedersen avsluttet i steget mot det åpne målet, men på streken avverget Joachim Jørgensen scoring for bortelaget.

Sarpsborg-forsvarerens inngripen var mildt sagt av det strålende slaget.

Anført av en god Eirik Ulland Andersen og Bassel Jradi fortsatte bortelaget Godset å skape farligheter, men mål ble det ikke i Sarpsborg. Mot slutten av oppgjøret ble det tidvis høy temperatur blant spillerne på banen, hvilket resulterte i et knippe gule kort.

Godset-stopper Jakob Glesnes var blant dem som havnet i boka, hvilket betyr at forsvareren må stå over neste kamp.

Gjestene fikk i tillegg midtbanespiller Tokmac Nguen skadd før pause. I annen omgang måtte også Kim André Madsen gi seg med skade.

Sarpsborg-trener Geir Bakke var suspendert mandag og så kampen fra tribunen. Assistent Roy Freddy Aune ledet tabelltoeren.

– Jeg synes vi var gode i første, men vi var ikke skarpe nok på den siste tredelen. Det ble ikke nok trafikk i boksen, og vi skapte ikke målsjanser. Vi prøvde så godt vi kunne og ble slitne etter hvert, oppsummerte Sarpsborg-trener Geir Bakke overfor Eurosport.

– Dette er ikke godt nok. Første omgang var bra. Vi var det beste laget utpå der. I annen omgang slapp vi oss ned, dessverre, oppsummerte forsvarsspiller Jakob Glesnes.

I Godset-leiren var det antydning til skuffelse.

– Jeg står igjen med litt blandede følelser. Det er sterkt å få ett poeng her, men jeg føler samtidig vi hadde muligheten til å ta dem og vinne denne kampen, sa Marcus Pedersen. (NTB)

Sarpsborg – Strømsgodset 0-0

Sarpsborg stadion: 4378 tilskuere.

Dommer: Martin Lundby, Bøverbru.

Gult kort: Kristoffer Zachariassen, Joachim Thomassen, Amin Askar, Sarpsborg, Marcus Pedersen, Kim André Madsen, Jakob Glesnes, Kristoffer Tokstad, Strømsgodset.

Sarpsborg (4-4-2): Anders Kristiansen – Amin Askar, Joackim Jørgensen, Sigurd Rosted, Joachim Thomassen – Ole Jørgen Halvorsen, Matti Lund Nielsen, Kristoffer Zachariassen, Tobias Heintz (Nicolai Poulsen fra 69.) – Patrick Mortensen, Krepin Diatta.

Strømsgodset (4-2-3-1): Espen Bugge Pettersen – Lars Christopher Vilsvik, Jakob Glesnes, Kim André Madsen (Marius Høibråten fra 59.), Jonathan Parr – Eirik Ulland Andersen, Henning Hauger – Kristoffer Tokstad (Andreas Hoven fra 90.), Bassel Jradi, Tokmac Nguen (Francisco Júnior (Francisco Santos da Silva Júnior) fra 36.) – Marcus Pedersen.