Nå jakter Strømsgodset ligasølv

(Haugesund - Strømsgodset 1-3). Godets fantastiske høstsesong fortsetter. To runder før slutt er laget bare tre poeng bak sølvplassen.

Av Adrian Richvoldsen

Strømsgodset kom tidlig under, men snudde kampen til 3-1 i bortemøtet med Haugesund i Eliteserien søndag. Det betyr at laget nærmer seg medaljeplass.

Mens serietoer Molde tapte mot Kristiansund lørdag, led Sarpsborg samme skjebne etter å ha tapt 1-2 borte mot Viking.

Med Godsets 3-1-seier betyr det at Tor Ole Skulleruds mannskap er à poeng med serietreer Sarpsborg, mens det er tre poeng opp til Molde. Søndagens seier er lagets sjuende strake. Sarpsborg kniper tredjeplassen med bedre målforskjell enn laget fra Drammen.

– Det blir en veldig spennende avslutning, og det er veldig gøy å få være med på det. Vi så ikke helt den komme for noen måneder siden, sa Strømsgodset-trener Tor Ole Skullerud til Eurosport.

Tidlig under

Mot FKH kom laget fra Drammen under allerede etter fem minutter da Jakub Serafin gikk på skudd. Reprisene viste at ballen gikk innom Liban Abdi før den gikk i mål til 1-0, men supporterne i Haugesund hadde så vidt rukket å finne setene igjen da Bassel Jradi helte kaldt vann i årene.

Kantspilleren forsøkte seg på et skudd fra distanse og ballen flakket på vei mot mål. Per Kristian Bråtveit ble tatt på feil fot og maktet ikke å holde skuddet ute.

– Den går egentlig til høyre, men så skrur den tilbake igjen. Det er vanskelig, men vanligvis tar jeg den, sa Bråtveit om scoringen etter kampen.

Etter 57 minutter var FKH-keeperen igjen involvert med negativt fortegn. Et frispark var på vei rett mot mål, men Bråtveit ga en retur som endte hos Godset-kaptein Jakob Glesnes. Han takket og bukket ved å sette inn 2-1 til gjestene og etter 63 minutter måtte Bråtveit igjen plukke ballen ut av nettet.

Ulland Andersen-scoring mot sin tidligere klubb

Eirik Ulland Andersen, som har en fortid i FKH, skrudde et frispark mot mål og ballen gikk gjennom alt av spillere i feltet. Bråtveit klarte ikke å stoppe frisparket da han skled i frasparket for å rekke ballen og gjestene gikk opp til 3-1.

Det klarte vertene aldri å svare på og resultatet gjør at Haugesund ligger på sjetteplass med 39 poeng når det gjenstår to serierunder.

For Strømsgodset lever medaljehåpet for fullt og laget møter Brann og Aalesund i de to siste serierundene.

Haugesund – Strømsgodset 1-3 (1-1)

Haugesund stadion: 3709 tilskuere.

Mål: 1-0 Liban Abdi (5), 1-1 Bassel Jradi (7), 1-2 Jakob Glesnes (57), 1-3 Eirik Ulland Andersen (63).

Dommer: Sigurd Smehus Kringstad, Valder.

Gult kort: Ibrahim Shuaibu, Haugesund, Jakob Glesnes, Strømsgodset.

Haugesund (4-4-2): Per Kristian Bråtveit – Kristoffer Haraldseid, Vegard Skjerve, Fredrik Pallesen Knudsen, Alexander Stølås – Sondre Tronstad, Anthony Ikedi, Jacub Serafin (Frederik Gytkjær fra 75.), Bruno Leite (Aleksandar Kovacevic fra 85.) – Liban Abdi, Ibrahim Shuaibu (Kristoffer Velde fra 64.).

Strømsgodset (4-2-3-1): Espen Bugge Pettersen – Lars Christopher Vilsvik, Jakob Glesnes, Marius Høibråten, Jonathan Parr – Francisco jr. , Henning Hauger – Tokmac Nguen (Kristoffer Tokstad fra 73.), Bassel Jradi, Eirik Ulland Andersen – Marcus Pedersen.