Annonse
Thormod Rønning Kvam er årets vinner av Ticon-stipendet på 75.000 kroner. Han tar imot prisen under Kulturens Festaften i teatret til høsten.

Vant Ticon-stipend

Pianisten fra Røyken vant Ticon-stipendet 2017, bare noen uker etter at han ble plukket ut til å delta i ArtEx.

Annonse
Lokale nyheter

– Det er en ære å få en slik anerkjennelse, jeg vet jo hvor mange gode som søker, og at dette stipendet henger høyt, medgir Thormod Rønning Kvam som på den måten har berget nok et studieår i London, eller i alle fall deler av det.

26-åringen er dessuten i vinden som aldri før. For nøyaktig én måned siden var han nemlig en av de heldige som ble plukket ut til å være med på et nytt talentprogram som Talent Norge har etablert, talentprogrammet ArtEx. Talentene som er plukket ut til å delta i programmet er i overgangen mellom fullført utdanning og etablering av en nasjonal og internasjonal karriere.

Og nå altså det anerkjente Ticon-stipendet. Ticon Musikkstipend ble opprettet i 1997, og gis til en ung, lovende musiker eller sanger fra Buskerud.

Suksess

– Jeg blir veldig ydmyk over alt dette, og Ticon-stipendet kommer veldig beleilig. Jeg må nok stoppe opp litt og ta vare på øyeblikkene, det betyr også mye å få delta i ArtEx, sier Kvam, som er hjemme på en snarvisitt fra studiene ved Royal Academy of Music i London, et av verdens aller mest prestisjetunge utdanningssteder for musikere, og studie-drømmen som gikk i oppfyllelse for det unge talentet. Der skal han også avlegge sin Masterkonsert i september, og gå ett år til for å ta sitt solist-diplom.

– Studiene i London handler mye om å finne sin egen musikalske identitet, finne sin profil og hvordan man ønsker å formidle musikken. Det er en bevisstgjøring av mitt eget perspektiv på det å være musiker. Man blir kjent med seg selv på det indre plan, og oppdager nye sider ved seg selv og musikken, og det er veldig spennende, forklarer Rønning Kvam.

Ensemble og solo

Edvard Munch Ensemble er også et spennende prosjekt som Rønning Kvam er med på, han mener det er viktig å få bredden, være med på mye forskjellig.

– Som ung musiker må man være litt altetende, dessuten er det veldig gøy. Edvard Munch Ensemble en kammermusikkgruppe som kombinerer musikk med bildekunst, scenografi, poesi og lysdesign for å skape en ny og spennende opplevelse, og det blir helt sikkert et eller annet på Much-museet i sommer, lover Rønning Kvam.

Det blir også konserter alene for pianisten. Han spiller på Midtåsen Kulturfestival i Sandefjord i juli, og på Baroniet i Rosendal, og så tenker han å spille hele Masterprogrammet et par ganger før han fremfører i London, kanskje på Operaen i juli, røper han, og sier at alt ikke er spikret enda.

– Og forhåpentligvis et sted i Drammen, Røyken eller Hurum hvis noen vil høre?

Så alle arrangører – gjør plass!

Annonse