Tungt Drammen-gjensyn for Deila

Etterlengtet 2-0-seier til Godset.

Strømsgodsets Marcus Pedersen gjorde kjapt Ronny Deilas Marienlyst-retur til et slit. Vålerenga falt med 0–2 mandag og er langt unna medalje i Eliteserien.

Angriperen scoret allerede etter snaue fem minutter. Han headet ballen inn via Vålerenga-keeper Adam Larsen Kwarasey.

Sisteskansen – med flere sesonger i «Godset» bak seg – kunne kanskje ha gjort det litt bedre i den situasjonen. Kwarasey fikk en arm på ballen, men det var ikke nok: 1–0 og drømmestart for hjemmelaget.

Etter vel 20 minutter vendte Bassel Jradi bort VIF-forsvaret og løftet ballen i lengste hjørne til 2–0. Det var en liten perle av et mål.

– Dette er deilig, litt frysninger. Det ble en krigematch, men det var deilig både med seier og scoring, sier Pedersen til Eurosport.

Han avsluttet kampen med krampe i begge leggene.

Tilbake

Deila hadde flere suksessrike år i Strømsgodset. Sommeren 2014 takket han for seg og flyttet til Skottland og Celtic.

Mandag var han tilbake på Marienlyst som trener for første gang siden comebacket i norsk fotball. Det skjedde i fjor høst.

– Jeg er skuffet selvfølgelig. Det er flaut måten vi slipper til målsjanser på. Mange ting gikk galt i dag, sier Deila til Eurosport.

Like etter pause slo Kwarasey til med en dobbeltparade som nektet Strømsgodset 3–0. Noe etter var Strømsgodset alene gjennom med keeper – uten å score. Skuddet gikk på Kwarasey.

Beskjedent

Vertene trengte virkelig en seier, og drammensklubben er nå fire poeng foran Kristiansund på kvalplassen.

Vålerenga har fire uavgjort, to seirer og to tap på sine åtte siste kamper i serien. Det gir også en meget beskjeden VIF-posisjon med 13 runder – en hengekamp til gode – igjen.

Strømsgodset fortsetter videre på hjemmebane søndag. Den skjer mot Lillestrøm.

Dagen etter får VIF besøk av tabelljumbo Tromsø. Det blir VIFs siste hjemmekamp i Eliteserien før flyttingen til den nye stadion på Valle Hovin. (NTB)