Annonse
KAN SITTE LENGER: Anders Eriksen mener det er vanskelig å be gjestene gå inn klokka 22.30 når det er 20 grader ute.

Tar opp skjenketider på brygga

På Union Brygge har tre barer og restauranter fått utvidede skjenketider de to siste somrene. Det kan nå bli en fast ordning.

Annonse
Lokale nyheter

– Utvidede skjenketider på uteserveringen om sommeren har veldig mye å si for oss, sier Anders Eriksen, deleier i Ypsilon Bar.

– Det er uheldig å be gjestene gå inn når det er 20 grader ute om kvelden. Derfor har vi også merket stor lekkasje til Bragernes Torg. Gjestene kommer til oss for en matbit og en øl og så drar de videre tidligere på kvelden. Med utvidede skjenketider kan de bli hos oss hele tiden.

I 2015 og 2016 har Ypsilon Bar, Moa Moa Café og Restaurant og Becks fått utvide skjenketidene på uteserveringen fra 22.30 til 23.30. Klokken 24 må gjestene innendørs.

– Vi har hatt en omsetningsøkning på ca. 15 prosent på uteserveringen, forteller Eriksen.

I dag skal skjenketidene opp i bystyrekomiteen for kultur, idrett og byliv. Spørsmålet er hvor lang sommerperioden skal være og hvorvidt den utvidede skjenketiden påvirker beboerne i bebyggelsen. Forslaget til vedtak fra rådmannen er at prøveordningen skal bli en varig ordning, og sommerperioden er foreslått fra 1. juni til 31. august.

– Vi hadde håpet på en lengre periode, at temperaturen skal avgjøre, ikke kalenderen. Plutselig har vi en tidlig vår med 20 grader kvelden. Det har mye å si for omsetningen at vi kan utnytte de kveldene også. Men vi er veldig fornøyde med utvidet skjenketid til 23.30 og perioden som er satt er mye bedre enn ingenting, sier Eriksen.

Hans primære ønske er at den utvide skjenketiden skal gjelde hele året, eventuelt fra 1. april til 30. september.

Rådmannen mener den utvidede skjenketiden vil utfordre «regelen om nattero mellom kl. 23.00 og kl 07.00 for beboerne. Det vil derfor ikke være tilrådelig å etterkomme bransjens ønske om utvidet skjenketid hele året. Også perioden fra 1. april til 30. september synes å være for lang».

Annonse