Annonse
FOTO: KENNETH LIA SOLBERG

– Skulle begynt i politikken før

Eidi Ann Hansen har blitt ny gruppeleder for Venstre, kan fort bli Drammens neste varaordfører og angrer aller mest på at hun ikke begynte med politikk tidligere.

Annonse
Lokale nyheter

Hvem: Eidi-Ann Hansen (44)

Hva: Nyvalgt gruppeleder for Venstre i Drammen bystyre, 

Hvorfor: Etter at Yousuf Gilani tok en pause fra politikken seiler hun opp som kandidat til varaordførervervet.

 

Hva tenker du om å bli ny gruppeleder i bystyret for Venstre?

– Det ser jeg på som en viktig og stor oppgave. Selv om jeg skulle ønske at foranledningen var en annen.

 

Sikter du mot å bli varaordfører nå?

– Hvis varaordførerrollen skulle bli aktuell, stiller jeg meg til disposisjon.

 

Hva blir de viktigste politiske sakene for deg fram mot valget?

– Drammen har en fantastisk mulighet til å bli en grønn, glitrende by. Vi må finne gode, grønne transportløsninger. Også må vi sørge for at det er godt å være både barnefamilier og barn og ungdom i Drammen, ved at alle barn og unge må få muligheten til å utvikle sine evner – og finne sin plass som gode samfunnsborgere og deltakere.

 

Hva tenker du om at Yousuf Gilani har meldt ifra om at han vil ta en pause fra politikken, og alle verv, på grunn av medietrykket?

– Det har jeg forståelse for, og jeg støtter ham i hans valg.

 

Hva er din mening om mediedekningen av Gilani?

– Det er ikke min rolle å mene noe om hvordan pressen gjør jobben sin. Venstre har alltid vært opptatt av pressens uavhengighet og pressens kontrollfunksjon. Det er svært viktig at vi har en lokalpresse som interesserer seg for lokalpolitikk. Og det skal stilles kritiske spørsmål til politikere. Men når Gilani har hatt de vervene han har hatt og fått så stor oppmerksomhet, har jeg stor forståelse for at det er naturlig å ta permisjon.

 

Hvilken bok har betydd mest for deg?

– En bok som sitter i kroppen lenge etter at jeg har lest den er «Markens grøde», av Knut Hamsun. Ellers venter jeg med lengsel på Ketil Bjørnstads tredje selvbiografiske bok «Åttitallet», i serien «Verden som var min». «Sekstitallet» og «Syttitallet» var veldig god lesning. De som ikke har startet på denne serien ennå, har virkelig noe de kan glede seg til.

 

Hva gjør deg lykkelig?

– Når jeg dekker på et stort frokostbord til ungene og vennene deres som har sovet over, kjenner jeg på lykkefølelsen. Jeg må også nevne middag med venninnene. Det er mitt friminutt. God mat og drikke. Skravling og latter. Noen timers lykke.

 

Hvem var din barndomshelt?

– Frederic Hauge.

 

Hva misliker du mest ved deg selv?

– At jeg har for kort lunte. Jeg skulle gjerne vært litt mer tålmodig.

 

Hva gjør du når du skeier ut?

– Kjøper interiørblader (guilty pleasure) og spiser Toppris.

 

Er det noe du angrer på?

– At jeg ikke begynte med politikk før. Jeg engasjerte meg først våren 2015. Jeg tror jeg kan bidra med mye. Det kan helt sikkert mange andre også, så bare bli med du også! Det er ikke bare viktig, det er også interessant – og gøy. Ja, faktisk.

 

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Mannen min er i innspurten av doktorgraden, så han ser jeg ikke mye til for tida. Litt alenetid i heisen hadde ikke vært å forakte. Med en flaske vin og to glass.

Annonse