Annonse
Dømt: Mannen som fikk dette huset bygd ble dømt til seks måneders fengsel for grov korrupsjon. FOTO: ERLEND KJERNLI

Sendte ut listen over berørte bygg

Onsdag fikk medlemmene i Drammen bystyre tilsendt listen over tiltakshaverne som er siktet for medvirkning til grov korrupsjon.

Annonse
Lokale nyheter

«Drammen kommune har nå fått avklart at politiet ikke lenger har innvendinger mot at disse sakene er offentlig tilgjengelig i kommunens saksarkiver. De er derfor nå gjort tilgjengelige», skriver kommunen i brevet vedlagt listen med adresser til de 27 berørte eiendommene, spesifisering av byggetiltak og navn på alle tiltakshaverne.

Bystyret vedtok at de ønsket å offentliggjøre denne listen, i samråd med politiet, 28. mars, etter et forslag fra Frp.

– Det er unødvendig å hemmeligholde en sånn liste som i aller høyeste grad er av allmenn interesse. Det handler ikke om å henge ut noen og alle er uskyldige til det motsatte er bevist, sa Frp-leder Jon Helgheim til Dagsavisen Fremtiden.

Bare Ap og MDG stemte imot offentliggjøringen, men det hadde først og fremst å gjøre med at en slik avgjørelse måtte være opp til politiet.

– Ble lurt

– Jeg tror dette kan ende med forferdelse både for kommunen og politiet, for her kan det godt ende med flere frifinnelser, sier advokat Svein Duesund, som var forsvarer i den første av disse sakene som ble ført for retten.

Hans klient ble i tingretten dømt til seks måneders ubetinget fengsel. Dommen ble umiddelbart anket.

– Nå kommer jo alle disse sakene for retten etter hvert, og det kan selvfølgelig hende at noen av disse tiltakshaverne har urent mel i posen, men min klient, og et par andre jeg kjenner til, forsto i hvert fall ikke at de var med på noe ulovlig, mener Duesund.

Samme slekt

Under rettssaken i slutten av mars sa advokaten at han trodde de to korrupsjonssiktede saksbehandlerne i kommunen bevisst hadde sett seg ut utenlandske tiltakshavere, som de trodde ville ha mindre kjennskap til norske lover og regler. Og listen

viser ganske riktig at de aller fleste av tiltakshaverne har utenlandske navn.

Blant disse har fem samme pakistanske etternavn. Til sammen listes disse som tiltakshavere ved totalt ni av eiendommene.

Dagsavisen Fremtiden har forsøkt å få fire av tiltakshaverne i tale onsdag, men oppnådde ikke kontakt.

På listen er også et eiendomsfirma på Gulskogen, som driver både i Norge og Hellas, oppgitt som tiltakshaver ved fire av eiendommene.

 

 

Annonse