Annonse
– Det betyr mye å få delta i ArtEx, sier Thormod Rønning Kvam, som er hjemme på påskeferie fra studier ved Royal Academy of Music i London.

Med på elitelag

Thormod Rønning Kvam får delta i ArtEx – et helt nytt prosjekt.

Annonse
Lokale nyheter

 

– Jeg kjenner meg veldig heldig! Å få være med i dette programmet gjør at jeg kan fokusere på å bli bedre, ikke bare å være på jakt, medgir en glad Thormod Rønning Kvam, for tida hjemme på påskeferie fra masterstudier i London.

I samarbeid med Norges musikkhøgskole, Kunsthøgskolen i Oslo og Den norske filmskolen har Talent Norge etablert talentprogrammet ArtEx. Talentene som er plukket ut til å delta i programmet er i overgangen mellom fullført utdanning og etablering av en nasjonal og internasjonal karriere. De kommer fra ulike utdanningsinstitusjoner både i Norge og utlandet.

Nylig ble de 11 første talentene i programmet presentert, da Åse Kleveland foretok den offisielle åpningen på Nationaltheatret i Oslo.

Under en samtale for omtrent ett år siden snakket Thormod Rønning Kvam og Leif Ove Andsnes om at det burde finnes en slags veiledning til unge pianister etter endte studier, de to snakker en del sammen, og Rønning Kvam setter pris på å ha sitt store forbilde som samtalepartner.

– Som pianist står man litt alene, og da er det fint med litt veiledning og råd, og det er jo nettopp det Art Expo er. Og siden vi er de aller første, kommer nok veien til å bli litt til mens vi går, og vi får nok også muligheter til å påvirke, redegjør Rønning Kvam som kjenner musikerne som skal være med i programmet. En av dem spiller sammen med Kvam i Edvard Munch Ensemble, fiolinist Victoria Putterman.

– Men det mest spennende er kanskje at man får jobbe på tvers av sjangre og uttrykk, det er jo også med filmregissører, en danser og en skuespiller i tillegg til musikerne, informerer Rønning Kvam, som skal ha litt påskeferie før en hektisk konsert- og eksamenstid starter. Men først en konsert-stopp i fjellheimen. Påskeaften sitter nemlig talentet klar på pianokrakken i Kulturkirken på Geilo, på konsert med blant andre Bjørn Eidsvåg. Rønning Kvam er klar og gleder seg; – Det er en frisk forandring å få spille på andre arenaer enn de typisk klassiske.

Annonse