Annonse
Til stede: Arild Tjomsland (t.v.) og Ståle Sørensen gleder seg til å fylle valgkampen og valgkamplokalet med innhold. Mens MDG sentralt har et partikontor i Oslo for sine medlemmer – satser de lokale kreftene på et valgkampkontor som skal være åpent for alle. Etter hvert skal også fylkespolitiker Hanne Lisa Matt jobbe ut ifra lokalet – sentralt plassert i Globusgården på Strømsø torg. ALLE FOTO: PERNILLE VESTENGEN

MDG åpner gatekontor på torget

Drammen MDG har latt seg inspirere av tysk og amerikansk valgkamp – og ønsker alle skap-grønne velkommen til deres nye valgkamp-hub.

Annonse
Lokale nyheter

– Dette skal være et lavterskeltilbud. Her kan du stikke innom hvis det regner og du ikke har med deg paraply, vil være med på et kurs eller seminar, har lyst til å diskutere politikk over en kaffekopp – eller bare må på do, forklarer Ståle Sørensen, som er Miljøpartiet De Grønne (MDG) Buskeruds førstekandidat.

Han synes det er på tide å gjøre noe annerledes og morsomt ut av norsk valgkamp.

Midt i smørøyet

Sammen med nyansatt valgkampkoordinator Arild Tjomsland er han i full gang med å omgjøre lokalet i Globusgården til grønn møteplass og hovedkontor for grønne valgkampstrategier. Adressen må kunnes sies å være velegnet. Blant de nærmeste naboene er Greenspeed elsykkelbutikk og snart åpner ny brukthandel vegg i vegg. Lokalet MDG nå flytter inn er tidligere blant annet brukt til barneteaterforestillinger, av og med gårdeier og artist Oddrun Hyttedalen. Det er ikke mange kvadratmeter på gateplan – men desto bedre plass i kjelleren.

– Det er klart man kunne delt ut roser, og latt det bli med det, men roser visner så fort. Vi ønsker å gi folk noe varig. Noe som både er lærerikt og underholdende, og samtidig kanskje inspirere flere til å bli litt grønnere, sier Tjomsland.

En grevling på tinget

Overordnet mål er dog å få kandidat Sørensen inn på Stortinget etter høstens valg.

– Ja, vi må bruke de tøffeste trynene offensivt. Disse mest utålmodige – etter å stanse klimaendringene og miljøødeleggelsene får lede vei – også må resten av oss ta ett og ett steg mot en grønnere livsstil, mener Tjomsland.

Han beskriver Ståle Sørensen som en ekte grevling. Riktignok har myten, om at den firbeinte grevlingen biter seg fast til det knaser, vist seg ikke å stemme, men når det gjelder politiker Sørensen, mener Tjomsland bildet er desto mer presist.

– Reine ord for penga

– I dag ser vi en sterkere polarisering av politiske krefter, særlig internasjonalt, men også i økende grad her hjemme. Mens knapt noen lenger holder rede på hva Ap og Høyre egentlig står for, så er det ingen tvil om hva du får hvis du stemmer MDG, sier Sørensen, som i samme åndedrag roser Drammen Frps leder Jon Helgheim.

– Jeg har respekt for at han står for noe, og tør kalle en spade for en spade. Det er ryddig og greit å forholde seg til. Verre er det med tåkeleggingen flere av Frp-politikerne på nasjonalt plan bedriver.

Arild Tjomsland synes det hele koker ned til et ganske enkelt spørsmål:

– Hvis du mener vi må gjøre alt vi kan for å sørge for at våre barn og barnebarn fortsatt får et levelig klima, og til og med får oppleve litt snø om vinteren – i påsken for eksempel, så stemmer du MDG. Hvis du vil ha bredere bilveier, stemmer du Frp.

Offisiell åpning av valgkamplokalet finner sted torsdag 20. april.

Annonse