Annonse
Ta en pustepause: Ingerid Møller og Thomas Krekling (og cirka 200 følgere av facebooksiden Lenge leve Marienlyst) håper politikerne i Drammen ikke er for stolte til å gå tilbake på marienlystvedtaket, for i stedet å ta befolkningen med på råd - og se hvilke muligheter området faktisk har. FOTO: PERNILLE VESTENGEN

– Løpet er ikke kjørt

De fleste er barneforeldre bosatt i nærheten av Marienlyst, og de ber politikerne i Drammen om å tenke seg om – en gang til.

Annonse
Lokale nyheter

– Vi håper og tror det fortsatt er mulig å snu i denne saken, men det krever at vi er flere som reiser oss fra sofaen, går ut av facebook-debatten og aktivt krever at politikerne tar ansvar, sier Thomas Krekling.

Han og Ingerid Møller er blant de engasjerte aksjonistene i gruppa Lenge leve Marienlyst, som blant annet står bak kronikken på side 36 i dagens avis.

I motsetning til andre grupperinger går de ikke inn for å bevare Strømsøs grønne lunge akkurat slik den er. Derimot synes de alle som vokser opp i dette området fortjener boltreplass – og mener Drammen bystyre bør vurdere andre alternativer enn blokkbebyggelse.

Lukker hele området

– Idrettsplassen og grøntarealene bør absolutt rustes opp. Stedet brukes både til gymtimer for skolene i nærområdet, organisert idrett og mange andre aktiviteter. Med økt tilflytting vil ikke behovet for et slikt område minke. Om kommunen aldri så mye påstår at det skal gå en såkalt «aktivitetsgate» mellom de planlagte blokkene, så kan det aldri erstatte den plassen vi har nå. Man tar ikke med seg piknikpleddet og setter seg utenfor folks stuevindu, selv om det er nettopp et slikt sted vi trenger – med plass for både idrett, lek og sosiale møter, sier Ingerid Møller.

Hun tror ikke folk helt har innsett hvor lukket marienlystområdet vil bli, om de omstridte blokkene virkelig blir reist.

– Det blir som en «berlinmur» – mot både åsene og elva, konstaterer hun

Slutt på tilliten

Thomas Krekling ser for seg at reaksjonen fra posisjonen i Drammen, på at de har startet en ny gruppe mot utbygging av Marienlyst, lett kan bli oppgitte sukk over «enda en aksjonsgruppe». Akkurat som tidligere motstandere av utbyggingen har blitt mer eller mindre avfeid som nostalgikere.

– Det er kanskje på tide at de i stedet tar inn over seg hva all denne motstanden faktisk betyr? Når det dannes folkeaksjoner mot Gulskogen senter, togtunnel gjennom Strømsåsen, bompengeinnkreving innenfor bygrensene – og marienlystplanene burde de ta hintet. Folk har mistet tilliten til det den politiske ledelsen driver med.

Varsler mer motstand

– Framover planlegger vi flere tiltak for å legge press på beslutningstakerne, så de skal se at åpne plasser for aktiviteter og rekreasjon bare gjør byen mer attraktiv. Dette har faktisk med livskvalitet å gjøre, og vil lønne seg mer på lang sikt enn å bygge enda flere blokkleiligheter for velstående eldre, som har solgt eneboligen. Med den kvadratmeterprisen man nå ser for seg, blir jo boligene uansett for dyre for barnefamiliene, påpeker Møller.

Krekling oppfordrer alle engasjerte folk i området til å følge med på Lenge leve Marienlysts facebookside, der det vil bli opplyst om aktuelle aksjoner og tiltak.

Annonse