Annonse
BLOKKER ELLER BANE: Marienlyst-saken er ikke avgjort.

– Jeg har ikke sett én eneste krone fra opposisjonen

Drammen Idrettsråds nye styreleder er ikke i tvil om at en utbygging av Marienlyst er til det beste for idretten i Drammen.

Annonse
Lokale nyheter

Per Burud, valgt til ny styreleder av Drammen Idrettsråd.

Hva blir viktig for deg som ny styreleder i Drammen Idrettsråd (DIR)?

– Den aller viktigste jobben er å legge forholdene til rette for alle idrettene i Drammen. Ingen idretter skal ha forrang framfor andre. Viktig er også samarbeidet med Drammen kommune, som eier og drifter alle anleggene. Vi må holde trykket oppe for at idretten skal få flere og bedre anlegg. Drammen er byen i Norge med nest dårligst dekning med idrettsanlegg. Det er ikke mye å skryte av.

Det er vanskelig å ikke snakke om Marienlyst. DIR har gått med på utbygging av Marienlyst mot å få nye anlegg på Berskaug. Hvorfor?

– Nå er det ikke vi som har bestemt at det skal bygges boliger på Marienlyst. Vi forholder oss til vedtaket bystyret har gjort og prøver å gjøre det beste for idretten.

Selv om dere ikke bestemmer, kunne dere vist tydelig motstand?

– Det kunne vi sikkert gjort, men sånn som det ligger nå er avtalen vi gjorde med kommunen det beste for idretten i Drammen. Uten de nye boligene kunne vi ikke finansiert de nye anleggene. Vi foretrekker løsningen som ligger.

Mister ikke idretten en viktig arena midt i byen?

– Slik planene er nå blir Marienlyst et fantastisk område for idretten med en ny hall og en mini friidrettsbane som fungerer greit til treningsformål. Det skal bli fotballbaner og ishall på Campus Marienlyst.

Hva tenker du om all motstanden mot utbyggingen og kritikken dere har fått for avtalen med kommunen?

– Det er sånn demokratiet fungerer, men jeg synes at mange av motstanderne har lagt for mye vekt på idretten og skylder på idretten. Med all respekt for idrettsrådet, vi har ikke så stor makt. Bystyret har gjort et vedtak, og vi gjør det vi mener er best for idretten ut fra det. Men igjen, uten boligene hadde vi ikke fått det idrettsløftet vi får nå. Ingen har greid å komme opp med et annet alternativ. Opposisjonen mener idrettsløftet kan finansieres på en annen måte, men jeg kan ikke se at de har kommet opp med én enste krone.

Og så litt om deg. Du har en basketkarriere bak deg?

– Jeg vokste opp på Gulskogen og prøvde både fotball og bandy, men i min årsklasse var det mange gode talenter. Jeg falt fort gjennom. På gymnaset begynte jeg med basketball.

Ble du god?

– Jeg spilte sju-åtte sesonger i eliteserien, men spilte aldri på landslaget. Jeg var også dommer på nasjonalt nivå.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Jeg er veldig glad i å lese, så det er vanskelig å plukke ut én spesiell. Men jeg er betatt av «Skogsmatrosen» og resten av den serien til Jon Michelet. Det er fascinerende å lese om krigsseilerne og det de gjorde under krigen. De bøkene vil jeg anbefale alle.

Hva gjør deg lykkelig?

– Det er ganske mye, jeg er en relativt glad person. Jeg har fire barnebarn det er veldig stas å være med. Jeg er også veldig glad i friluftsliv.

 

Hva gjør du når du skeier ut?

– Det er vel ikke sånt man sier til avisen? Jeg er medlem i en gutteklubb som drar ut i skogen på overnattingsturer tre ganger i året. Da har vi det gøy, synger og juger.

 

Annonse