Annonse
Viken-regionen: Stortingsrepresentant Martin Kolberg (Ap) har liten tro på at Viken-regionen blir noe av, dersom Ap kommer til makten. FOTO: WANDA NATHALIE NORDSTRØM

Har ingen tro på at Drammen forlater Buskerud

Ap-nestor Martin Kolberg tror Buskerud kan bestå dersom Viken-regionen ikke blir noe av.

Annonse
Lokale nyheter

 

Onsdag gikk Ståle Sørensen fra Miljøpartiet De Grønne (MDG) i Drammen hardt ut mot Senterpartiets Per Olaf Lundteigen, som han mente at fronter en urealistisk plan om at Buskerud skal forbli et fylke. Han viste til at Drammen har et uttalt ønske om å orientere seg mot Akershus og Oslo, og hevdet den nye storkommunen Drammen trolig vil gå ut av Buskerud og inn i Akershus dersom man ikke kommer fram til en sammenslåing.

LES OGSÅ: – Å beholde Buskerud som det er nå, er ikke et alternativ

Det har ikke Ap-veteran og stortingsrepresentant fra Buskerudbenken Martin Kolberg noen som helst tro på.

– Jeg oppfatter det som en rent hypotetisk problemstilling og har ikke tro på de at det blir realisert, nærmest uansett, sier han til Dagsavisen Fremtiden.

Kolberg mener det er for tidlig å si noe om hva som vil skje med Buskerud, men mener fylket har mulighet til å bestå, ettersom han har lite tro på at Viken-regionen, bestående av Buskerud, Akershus og Østfold, som ble vedtatt av Stortinget i juni, noensinne kommer til å bli noe av, dersom Arbeiderpartiet kommer til makten.

– Hvis Ap vinner valget, tror jeg ikke sjansene er store. Buskerud fylkesting har sagt nei, og de andre fylkene er imot. Dermed blir det en ufrivillig sammenslåing. Vi må starte på nytt og vil etablere ny kontakt med fylkene, sier Kolberg.

Heller ikke Frp har særlig stor tro på at Drammen vil forlate Buskerud til fordel for Akershus, dersom Viken ikke blir noe av, men Frps leder i Drammen og stortingskandidat Jon Helgheim har følgende å si om saken:

– At Buskerud blir stående alene, er ikke en god løsning. Det er kanskje den eneste løsningen som vil gjøre det dårligere for folk, sier han, og legger til at han helst hadde sett at fylkeskommunen ble nedlagt og at oppgavene overføres til stat og kommune.

Annonse