Annonse
Valg: I helgen velges ny gruppeleder i Drammen Venstre, og Eidi Ann Hansen har stilt seg til disposisjon.

Hansen kan bli ny Venstre-leder

Søndag velger Drammen Venstre hvem som skal bli ny leder i Bystyregruppa. Eidi Ann Hansen er toppkandidaten.

Annonse
Lokale nyheter

Etter at varaordfører Yousuf Gilani (V) valgte å trekke seg fra alle sine politiske verv, må partiet hans nå velge ny gruppeleder i Bystyret. Det valget skal skje på søndag.

Ida Marie Brown, som sitter i bystyret, var i utgangspunktet nestemann på lista etter Gilani, men hun har sagt at hun ikke ønsker å bli gruppeleder.

Til disposisjon

Dermed blir det Eidi Ann Hansen, som nå er Drammen venstres første vararepresentant til bystyret, som mest sannsynlig tar over som leder av bystyregruppa i helgen.

– Jeg stiller meg til disposisjon som gruppeleder, og partiet kommer til å ha valg om dette på søndag, sier hun til Dagsavisen Fremtiden.

Rent utenom det, er ønsker hun for øyeblikket ikke å si noe om hva som vil skje med Venstres plass i formannskapet og hvorvidt hun tar sikte på å bli varaordfører.

Usikkerhet

For øyeblikket råder det usikkerhet omkring hvem som kommer til å ta over vervet som varaordfører etter at Yousuf Gilani. Tore Opdal Hansen, opplyser at Gilani fremdeles ikke formelt har levert inn en permisjonssøknad, og ordføreren ønsker derfor ikke å si noe mer om saken inntil videre.

Hvorvidt Gilani søker om permisjon ut hele bystyreperioden eller ikke, kan få noe å si for hvem som blir varaordfører, og hvorvidt Venstre vil få mulighet til å beholde posisjonen.

Dagsavisen Fremtiden har forsøkt å komme i kontakt med Yousuf Gilani for å finne ut om han søker om permisjon ut hele perioden, men har ikke lyktes med å få svar.

Annonse