Nyheter

Får millionstøtte

Takket være Sparebanken Øst ser framtida lysere ut enn noensinne for Drammens eldste musikkfestival.

Working Class Hero (WCH) har brukt de siste årene på å betale gjeld, men med raus pengestøtte kan de nå puste lettere.

– Det betyr veldig mye for oss at vi har fått dette økonomiske bidraget. Det gir oss et løft som gjør at vi omsider kan se framover, senke skuldrene litt og konsentrere oss om å lage festival. Vi kan starte planleggingen i lang tid før selve festivalen og det gir oss en forutsigbarhet, medgir festivalsjef Mårten Skogmo.

Working Class Hero-festivalen har vært arrangert årlig siden 1999, med unntak av 2004 og 2014.

LES OGSÅ: Blakk festival søker jobber

Lyden av penger

Årets festival er den syttende i rekken og blir starten på en ny æra for festivalen i og med midlene fra Sparebanken Øst som stiller med en halv million kroner årlig i en tre årsperiode.

Pål Strand, administrerende direktør i Sparebanken Øst, begrunner støtten med at det er ildsjelene i WCH avgjorde at de ønsket å støtte festivalen.

– Ildsjeler kan møte motgang og store utfordringer i sitt arbeid, da er det viktig å applaudere pågangsmot, utholdenhet og skikkelighet som viktige egenskaper for å komme seg videre, sier Strand i en uttalelse fra banken. Og legger til at til tross for utfordringer har viljen til å løse oppståtte floker vært stor.

LES OGSÅ: Publikum uteble

På øverste hylle

Mårten Skogmo kan ikke røpe per dags dato hvem som står på scenen på Union 19. og 20. mai.

– Vi booker så blekket spruter for tida. Det er også noe av grunnen til at vi i år legger WCH utenom vanlig festivaltid, da er det større sjanse for at vi får de beste, og vi slipper budrunder om artistene. Eller sagt på en annen måte; vi får bedre artister for penga. Vi har hatt veldig bra artister tidligere også, i fjor hadde vi jo deLillos, et valg fra øverste hylle, men for å trekke et stort publikum trengs flere sånne. Dessuten kan vi kanskje også være en arena hvor artister kan vokse etter vår festival. Madrugada ble store etter de hadde spilt på WCH, så hvis vi kan dra inn flere bra artister så folk veit hva de får, så er vi der vi skal, redegjør festivalsjefen.

Dugnadsgjeng

– Vi er 40 personer som holder på med WCH året rundt og trenger enda flere under selve festivalen, vi finner bestandig gode folk blant dem som stiller opp, det er dessuten viktig for oss å ha frivillig-folk, det skal vi fortsette med, det er det vi er tufta på, konstaterer Skogmo.

Det blir også i år festival for barna, søndag 21. mai. Working Class Kids skapes av ildsjeler med et sterkt engasjement for at barn også skal få gode kulturelle opplevelser.

Mårten Skogmo gleder seg til line-upen er i boks med lovnaden;

– Vi skal lage Drammens fineste festival!

Og i 2018 skal de med ny giv gjennomføre det de satte seg fore i 2015 - å trekke festivalpublikum til Sølfastøya.

Mer fra Dagsavisen