Annonse
Representerer Buskerud: Et lite utvalg av scenekunstnerne som sammen danner Elvekompaniet. F.v.: produsent Andrea Vik, kostymedesigner Stine Bergo, skuespiller Benedikte Karine Sandberg og regissør Stian Isaksen. FOTO: HANNE SOFIE FREMSTAD

Elvekompaniet gjentar fjorårets suksess

Det Drammen manglet, var et sommerteater, mente de. Derfor samlet fem venner som har gått på St. Hallvard sammen, en stor gjeng scenekunstnere og. Nå gjør de seg klare for sin andre forestilling.

Annonse
Lokale nyheter

 

Byen under bakken» er en fantasimusikal for barn og voksne. Den handler om trettenåringen Kjetil som drar ned i kloakken for å redde en jente fra Rottedronninga. Den ble satt opp for første gang i et stort sirkustelt i Drammen park i fjor, og i år gjentar Elvekompaniet suksessen.

– Det er først og fremst en fantasimusikal, men som alle barnefortellinger kan man trekke en større moral ut av det hele. I dette tilfellet kan det for eksempel være det å skulle hjelpe de rundt seg, forteller regissør Stian Isaksen.

Elvekompani

Elvekompaniet er en gruppe scenekunstnere fra Buskerud. De har til daglig andre virker i inn- og utland, men samles noen ganger i året for å skape scenekunst sammen. Motivet for å samle lokale krefter til et slikt kompani, var at Drammen manglet et sommerteater.

– Det var ingen sommerteater i Drammen. Vi tenkte som så at vi gjerne ville tilby noe som folk kan gå sammen og se i byen sin om sommeren, sier kostymedesigner Stine Bergo.

Ideen om å skape et Elvekompani kom i 2012, og første premiere var altså i fjor.

– Vi har jobbet med denne produksjonen i to år, men har ambisjoner om å sette i gang med flere. Ambisjonen er å få på plass en stabil drift av fri scenekunst her, og starten på det er sommerteateret. Den aller største drømmen er jo at det skal åpnes et scenekunst-aktivitetshus for ungdom, forteller Andrea Vik. Scenekunst er en bred betegnelse som innebærer skuespillere, dansere, musikere og kostymedesignere. Alle disse finner man i Elvekompaniet.

– Dersom en av oss våkner en dag og får lyst til å lage en danseforestilling, kan vi det. Derfor begrenser vi oss ikke, sier Isaksen.

Europas koseligste kompani

Noe av tanken bak Elvekompaniet er at det skal være lokalt.

– Hvor strenge er dere på tilhørigheten?

– Hehe ... akkurat som at Trump tvilte på Obama, blir man her nødt til å vise fødselsattest. Nei da. Men faktisk er alle fra Buskerud, bortsett fra en, men han har undervist på Danvik folkehøgskole. Så da så vi gjennom fingrene, ler Isaksen.

De bedyrer samtidig at de er Nord-Europas koseligste kompani.

– Vi diskriminerer ingen på bakgrunn av fylkestilhørighet. Det aller viktigste er at vi får flinke folk på laget, sier Vik.

Optimistiske

I fjor gikk billettsalget dobbelt så bra som forventet

– Målet var at det skulle være en forestilling for både voksne og barn. Det var det gode tilbakemeldinger på, sier skuespiller Benedikte Karine Sandberg.

«Byen under bakken» spilles 24., 26. og 27.–29. juli. Billetter kan kjøpes på elvekompaniet.no.

Annonse