Annonse
Bittrening: Bulldoggene ble trent til å bite seg fast – og ikke slippe. FOTO: FRA PARETS VIDEO

Eikerparet kan ende i fengsel

Grovt: Tiltalt for brudd på dyrevelferdsloven, viltloven, hundeloven, våpenloven og matloven.

Annonse
Lokale nyheter

I november skrev Dagsavisen Fremtiden om hvordan paret, som drev oppdrett av amerikansk bulldog, hadde trent hundene sine til å jakte på og drepe andre dyr som katter, kaniner, grevlinger, griser og villsvin.

Mange av de totalt 18 hundene, som politiet beslagla i 2015, både fra eikerparet og et par i Østfold, ble avlivet eller omplassert. Fire av dem ble imidlertid stjålet fra kennelen – og er fortsatt etterlyst av politiet.

Nå melder NRK at Økokrim har tatt ut den mest alvorlige tiltalen mot norske hundeeiere noensinne. Begge de to samboerparene, og to menn som skal ha bidratt i mindre grad, risikerer fengsel.

– Dette er en omfattende tiltale med mange poster og dyrevelferdsloven har en strafferamme på tre år i utgangspunktet, sier statsadvokat Svae-Grotli, til statskanalen.

Han mener Økokrim har grunnlag for å legge ned påstand om ubetinget fengsel under rettssaken som er berammet til januar 2018.

Da hundene ble beslaglagt fant politiet også videomateriale hjemme hos parene, blant annet av villsvinjakt med hunder og kniv i Frankrike. Politiet mener også de sitter på beviser for at de tiltalte har drevet denne formen for villsvinjakt i Norge også.

En video vist på NRK i høst viste at hundene allerede fra valpestadiet av ble trent til å bite seg fast i og drepe andre dyr. Økokrim mener hundene var så ukontrollerbare at de også var farlige for mennesker.

– Hvem kan garantere at hunden alltid vil se forskjell på en smågris – og et lite, hylende barn som løper forbi, sa hundeinstruktør Vegard Nordby til Dagsavisen Fremtiden i november.

Han synes saken er forferdelig for hele hundemiljøet.

Les også:  – Dette strider mot all fornuft

Annonse