Annonse
Foto: TV 2

– Dinner and a show?

Annonse
Lokale nyheter

Navn i nyhetene: Carl-Henrik Kværne Nilsen (29)

Drammensgutten med fløyelsrøst, som sammen med Drammen storband har tatt seg helt til finalen i Norske talenter. I dag kan han vinne en halv million kroner.

– Kanskje et vanskelig spørsmål, men hva er det ved deg som gjør at så mange stemmer på deg?

– Jeg tror det har å gjøre med at sjangeren er så tidløs. Låtene jeg framfører ble for det meste skrevet før, under og rett etter andre verdenskrig, men brukes fortsatt like mye i alt fra filmer og reklame – til stadige nyinnspillinger og nytolkninger. Så var også låtskrivingen et helt annet type håndverk på denne tida. Det handlet mye mer om melodi. I dag dreier det seg mest om produksjonen. Jeg tror mange av dagens populære låter ikke ville klart seg noe særlig, om de ble strippet ned til bare vokal og piano. Disse eldre låtene derimot – om de ikke akkurat spilles mye på P3 – appellerer de like fullt til et veldig bredt publikum.

Men du er ikke alene i rampelyset?

– Nei, jeg har med meg 18–19 mann, det vil si Drammen Storband. Jeg har jobbet mye med dem opp gjennom årene – og de har virkelig gitt meg en arena å vokse på. De er et amatørband, så ingen av dem er fulltidsmusikere, men her snakker vi om sporty karer. De aller fleste har tatt seg fri fra jobben for å kunne bli med meg. De fire som ikke fikk ordnet seg fri, har de faktisk skaffet vikarer for. Jeg synes det sier mye om hvor engasjerte de er. Nå håper jeg bare alle drammensere følger med i kveld klokka 19.30 på TV 2 – og stemmer på oss. Drammensere er kjent for å være patriotiske – og her er sjansen til å vise det. Skulle vi faktisk vinne, har jeg sagt at jeg vil leie Drammens Teater – og sette opp et eget show – med storbandet. Med så mange bra spisesteder som det finnes her i byen blir det lett en helaften av det. Jeg tror folk trenger sånt jeg, nå som folk hele tida bare pepres med politikk, terror og krig. Da gjør det godt med«Dinner and a show» som man gjerne sier i USA.

Hvilken sang synger du i finalen?

– Den store Sinatra-klassikeren «My Way». Den er så mektig og føles som en naturlig avslutning. Selv synger jeg den som en hyllest til de tre mennene som har gjort meg til den jeg er; faren min og bestefar og farfar – og nå også min lille sønn.

Hvilken bok har gjort mest inntrykk på deg?

– Jeg leser ikke så mye bøker, men en jeg leser nå gjør i hvert fall inntrykk. «De modige», av Per Kristian Aale, handler om italiensk lokalbefolkning som våget å stå opp mot mafiaen.

Hva gjør deg lykkelig?

– Forloveden, sønnen min, en god kopp kaffe, Godset-seier og god single malt – med mer ...

Hvem var din barndomshelt?

– I femårsalderen ble jeg tatt med på Springsteen-konsert på Valle Hovin, så da var han helten. Både på grunn av fotballen – og senere moteinteressen – ble David Beckham et idol. Nå går det imidlertid mest i Frank Sinatra.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog for?

– Det måtte i tilfelle handle om homofiles rettigheter, eller mot all slags diskriminering. I 2017 bør alle kunne klare å behandle hverandre likt og med respekt, uansett etnisitet, religion, legning, kjønn eller bakgrunn.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Michael Bublé og en god flaske whisky.

 

Annonse