Nyheter

Conexus kapret Driv

Driv inkubator gikk en usikker fremtid i møte, etter at morselskapet gikk konkurs. Så gikk Conexus inn på eiersiden.

Bilde 1 av 2

– Drammen skal bli landets HumTech-hovedstad, sa Steinar Evensen, administrerende direktør i Conexus, ubeskjedent under mandagens presentasjon i Gummibaren på Grønland.

Han kunne avsløre for de spesielt inviterte tilhørerne at drammensfirmaet, som leverer digitale læringsverktøy til omkring 2.500 norske skoler, nå hadde kjøpt opp Driv fra konkursrammede Papirbredden Innovasjon (PINN).

Og seriegründeren har store planer.

Les også: Sa opp fem, tror Driv kan reddes

Lav verdi

PINN gikk konkurs i oktober. De ansatte ble sagt opp og innboet solgt. Spørsmålet var hva som skulle skje med datterselskapet Driv inkubator, et frittstående selskap som hjelper gründere innen helse og velferd fra forretningsidé til egen bedrift.

– Et konkursbo er en sårbar eier, så dette var en god løsning for Driv, mener bobestyrer Hans V. Haug i Svensson Nøkleby.

Han forteller at Conexus allerede før konkursen i PINN prøvde å forhandle om kjøp, uten å komme fram til noen avtale. Nå endte det hele med en budrunde mellom Conexus og en annen aktør. Førstnevnte fikk tilslaget – på 350.000 kroner.

– Når budgivingen stoppet på denne prisen er det markedsverdien her og nå. Da skal vi huske at to ansatte var på vei ut, og i praksis var bare daglig leder igjen. Selskapet hadde noen avtaler om prosjekter, men i et selskap som dette er jo de ansatte den virkelige ressursen, forklarer Haug.

Alle lønnskrav fra de oppsagte i Papirbredden Innovasjon er nå oversendt Nav.

Les også: Kreativ fødselshjelper konkurs

Folk og innhold

Nå utvider Conexus kontorarealet i Energibygget (Smaragden) med 600 kvadratmeter – og allerede har de fått med seg et par nye bedrifter i lokalene.

– I Conexus har vi den digitale infrastrukturen. Dette kan nye bedrifter dra nytte av. Vi ønsker nå å koble til oss selskaper med infrastruktur innen andre sektorer og bransjer. Målet er et fullrigget start up-miljø, med investorer, kunnskap og kapital. Det vi kaller en start up-hub. Vi har allerede bygget en tilsvarende i Malaysia, for å jobbe mot det asiatiske markedet. Det er naturligvis utenlands de største markedene befinner seg, konstaterer Evensen.

Han presiserer at tanken bak må være kommersiell, og at det offentlige ikke kan ha aksjemajoriteten. Man skal ikke kunne starte opp noe nytt med offentlige kroner som eneste mål. Bærekraft er et viktig stikkord.

– Det må handle mer om innhold enn om form, understreker Mette Thielemann, daglig leder for Driv.

Hun tror det blir mye lettere å satse internasjonalt med kvalifiserte miljøer i eget nettverk.

For informasjonens skyld: HumTech handler om å sette mennesket (human) i sentrum for teknologien – med software knyttet til livslang læring, helse og det å tilegne seg ny kompetanse.

Les også: Møtte Skei «Gründe»

Mer fra Dagsavisen