Annonse
Foto: Privat

– Barn kommer på skolen uten skolesekk

Men ikke etter at de har truffet Elisabeth Jane Knight Knutsen.

Annonse
Lokale nyheter

Hvem: Elisabeth Jane Knight Knutsen (42)

Hva: Miljøarbeider for Kirkens Bymisjon Drammen og Kongsberg

Hvorfor: Arrangerer skolesekk-aksjonen 17. august på Bragernes Torg

 

Kan du fortelle litt om skolesekk-aksjonen?

– I forbindelse med 20 års markeringen av Kirkens Bymisjon Drammen og Kongsberg vil vi ha et familiearrangement på Bragernes Torg, torsdag 17. august kl. 17-19.00. Her vil Gi det Videre ha en egen stand hvor vi tar imot skolesekker. Har man ikke mulighet denne dagen, tar vi også imot i våre lokaler i Thornegata 26 før og etter denne dagen. Dette er fjerde året Kirkens Bymisjon drar i gang Skolesekk-aksjonen og den vokser for hvert år. Sist skoleår delte vi ut ca. 600 skolesekker.

Hvorfor gjør Kirkens Bymisjon dette?

– Vi vet at mange familier sliter med å få endene til å møtes, og at barn kommer på skolen uten skolesaker. Kirkens Bymisjon ønsker å bidra til at alle barn har skolesekk til skolestart, og til at første skoledag blir en fin opplevelse. Vi deler ut skolesekker til førsteklassinger, men også mange ungdomsskoleelever trenger ny.

Hva er tilbakemeldingene dere får, både fra dem som gir og de som får?

– For alle barn er første skoledag stort, og det å kunne få en pen skolesekk med tilbehør betyr enormt mye for familiene som av ulike grunner har behov for litt hjelp. De som gir synes det er godt å kunne bidra med noe, og tar gjerne barna med på dette, slik at de får være med å gjøre en forskjell for dem som har det trangt økonomisk.

Det er over 3000 barn som lever under fattigdomsgrensen i Drammen, hva tror du det gjør med barna?

– For å være med på aktiviteter, enten organisert eller privat, så er det ofte behov for utstyr. Enten det er fotballsko, sykler eller nødvendig sesongklær. For mange familier blir det vanskelig å delta p.g.a. økonomi, og barna mister en viktig sosial arena. Vår avdeling Gi det Videre, er et tilbud til barn og unge som har vanskeligheter med å skaffe seg klær og utstyr til fritidsaktiviteter. Her kan alle levere inn pent brukte ting som andre kan få glede av. Vi har hvert år lange lister med barn som ønsker seg vintertøy og sykkel om sommeren.

Er fattigdom fremdeles skambelagt tror du?

– Ja, absolutt. I Norge har vi generelt god økonomi, og vi ønsker å kunne klare oss selv. Det å be om hjelp i en sårbar situasjon, sitter langt inne for mange. Hos oss er alle som har behov, velkomne til å ta kontakt og vi prøver å hjelpe på en diskret måte.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Som ungjente Anne of Green Gables bøkene, i dag mest krim.

Hva gjør deg lykkelig?

– Mye; være frisk, ha tid med gutta mine eller den fine praten med en venninne i går. Akkurat nå gleder jeg meg veldig til å ta fatt på nye oppgaver i ny jobb i Kirkens Bymisjon.

Hvem er din barndomshelt?

– Sølvpilen.

Hva gjør du når du skeier ut?

– En hyggelig lunsj med venner ute i deilig sommervær som avsluttes først tidlig kveld.

Er det noe du angrer på?

– Det er nok noe jeg ikke hadde gjort igjen. Men angrer, nei. Det er vel det man kaller livserfaring.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Med en heismontør! Jeg er ikke så glad i heiser.

 

Annonse