Annonse
Chris Carlsen, ny distriksredaktør i NRK Buskerud.

40-årskrise i lofotsjarken

Nå skal Chris Carlsen bestemme hva NRK skal servere deg i Buskerud-sendingene.

Annonse
Lokale nyheter

Chris Carlsen (40) ble presentert for de ansatte i NRK Buskerud på et allmøte mandag morgen som påtroppende distriktsredaktør. Han kommer fra jobben som redaksjonsleder for NRK Dagsnytt og NRK Alltid Nyheter, og har tidligere vært redaksjonssjef NRK Trøndelag for Her&Nå, P3 Nyheter ogTtrafikkredaksjonen. Han har også vært vaktsjef og programleder for Her & Nå og hatt flere roller i NRK Nordland.

Gratulerer med ny jobb!

– Takk. Setter meg i bilen etter å ha møtt medarbeiderne i Drammen nå. Det var veldig hyggelig og første gang jeg er i de fine lokalene med fantastisk utsikt over elva. Jeg klør i fingrene etter å begynne, men startdato avhenger av når de får på plass en erstatter i stillingen jeg har nå.

Du etterfølger Mah-Ruk Ali, som kun satt i jobben noen måneder etter overgangen fra TV 2. Søkte du jobben?

– Ja, jeg søkte da jeg så den ble ledig. Jeg har hatt min nåværende jobb i over sju år, også den en lederjobb som er krevende, og jeg var klar for nye utfordringer. Dessuten startet jeg min NRK-karriere på distriktskontoret i Bodø, det var utrolig gøy og jeg fikk prøvd det meste. Så da muligheten til å lede et slikt kontor dukket opp, i et spennende fylke og en by som har gått fra harrystempel til flott og moderne, måtte jeg prøve.

CV-en din vitner om at du er en ihuga nyhetsmann. Hva ser du på som mest spennende for Drammen og Buskerud framover?

– Jeg tror ikke jeg er kvalifisert til å gi et fullgodt svar på det ennå, det er flere store interessante saker. Har også i flere år feriert på en seter i Hemsedal, og kjenner den delen av fylket godt etter hvert. Vår datter på tre år ble født prematurt og vi hadde en svært god opplevelse av oppholdet vårt på Drammen sykehus da hun kom, avdelingen var ny og fin med flinke og hyggelige ansatte. Sånn, fikk jeg snakket meg forbi spørsmålet nå?

Distriktskontorene til NRK har fått kritikk for å miste publikumsoppslutning. Hva er suksessfaktorene for å beholde lokalredaksjoner?

– Vi må være ute der folk er og fortelle de beste historiene på en måte som treffer, ikke minst på de plattformene der folk er. Vi er kjempegode på de tradisjonelle, men har en vei å gå på nett. Klarer vi i Buskerud sammen å nå ut med innholdet vårt der folk er, er det den viktigste suksessfaktoren.

I Drammen og kommunene rundt ansettes eks-journalister fortløpende, og kommunikasjonsbransjen rigger seg for økende oppdragsmengde når kommuner og regioner slås sammen. Er det et tankekors?

– Det er en utfordring vi i mediebransjen skal være obs på. Det er ikke noe problem at det fins kommunikasjonsbyråer, og proffe, flinke folk som kan faget i kommunene er i utgangspunktet en styrke. Samtidig er det en balansegang når det er stadig færre som jobber i mediene. Det gjør ikke vår oppgave mindre viktig – god og kildekritisk Vær varsom-regulert journalistikk har aldri vært viktigere enn når informasjon er så tilgjengelig og «alle» kan publisere når som helst.

Hva er godt radiofølge for deg?

– De siste årene har jeg naturlig nok hørt mest på de kanalene og programmene jeg har ansvar for. Men når jeg ikke er i fullt jobbmodus liker jeg distriktssendinger på P1, med en god og lokalt viktig miks av vei, vær og nyheter. Er også veldig glad i musikk.

Hvilken bok betydd mest for deg?

– «Beatles» og «Ringenes Herre». De var skjellsettende i barne- og ungdomsår. Leste «Beatles» først.

Hva gjør deg lykkelig?

– Å være sammen med familien min gjør meg veldig lykkelig. Tur med bikkja og en god bok, å få til ting på jobb, og når Everton vinner fotballkamper ... ganske mange ting egentlig!

Barndomshelt?

– Duncan Ferguson, spiss på Everton. De var veldig gode på midten av 80-tallet, og med de fine, blå draktene var jeg solgt. Jeg er litt fargeblind, men kongeblått ser jeg godt!

Hva misliker du mest ved deg selv?

– Jeg kan være litt for snill, og har gjennom årene lært meg til å være obs på det, for ikke å bli dumsnill.

hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog for eller imot?

– Jeg skal nok ikke gå i noen tog som distriktsredaktør i NRK Buskerud, Har ikke gått i så mange før heller.

Er det noe du angrer på?

– Nei, livet er for kort til å angre. Det måtte være ting jeg ikke har gjort, men jeg er jo bare 40! Kommer akkurat fra to uker med lofotfiske, for jeg har en bestevenn som nettopp kjøpte seg sjark. Da kan du snakke om 40-årskrise!

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Jeg ville stått i en veldig stor heis, med alle medarbeiderne i NRK Buskerud, og tilstrekkelig tid til å bli godt kjent med dem.

Annonse