Annonse
FIKK IKKE RØDT: Marcus Pedersen slapp det røde kortet etter en stygg takling på Haugesunds Kristoffer Haraldseid.

– Burde vært rødt

Dommer Ola Hobber Nilsen innrømmer at Marcus Pedersen burde vært utvist i kampen mot Haugesund.

Annonse
Fremtiden

Eksperter landet rundt mente Strømsgodsets Marcus Pedersen burde vært utvist etter taklingen mot Kristoffer Haraldseid i eliteseriekampen mot Haugesund søndag. Pedersen kom inn i stor kraft og hadde det ene beinet i knehøyde på Haugesund-spilleren. Likevel fikk han kun gult kort og scoret senere et mål i det som ble seier 3–1 på Marienlyst. Nå innrømmer også dommer Ola Hobber Nilsen at Pedersen burde vært utvist.

– Etter å ha studert situasjonen i ettertid ser jeg at det er nok fart og kraft til at dette burde vært et rødt kort. Han utsetter motspiller for fare, skriver Nilsen i en sms til VG.

– På banen var jeg sikker på at dette var en hensynsløs takling, noe som betyr gult kort ifølge regelboken. Jeg må ta en vurdering der og da, og da ble det den avgjørelsen jeg falt på.

Senere i kampen var det i stedet Haugesund som ble redusert til 10 mann da Liban Abdi sitt andre gule kort.

Laget fra vestkysten tok ledelsen allerede etter 18 sekunder ved Fredrik Gytkjær. Det var også stillingen da Pedersen gikk inn i nevnte takling etter 19 minutter. Drøye 10 minutter før pause utlignet Marco Tagbajumi med et vakkert hælspark etter innlegg fra lokalgutten Tokmac Chol Nguen. Etter utvisningen vart Strømsgodset det klart førende laget. Marcus Pedersen sikret ledelse 2-1 og Tagbajumi feide all tvil til side med sin andre scoring for dagen. 

I kveld spiller Vålerenga hjemme mot Viking.

Les også: Omoijuanfos scoret tre

 

Annonse